Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Orkun is de leider van dit elftal geworden'

23 april 2023 20:45

Arne Slot baalde na afloop van de wedstrijd tegen FC Utrecht van die ene tegentreffer vlak voor tijd. Dat maakte hij duidelijk in zijn interview bij ESPN.

"Je wilt heel graag de nul houden. Dan is het teleurstellend als die nog valt, zeker omdat het in de aanloop er naartoe duidelijk buitenspel was. Ik verwacht wel van mijn spelers dat ze altijd scherp zijn en dan is het jammer om deze goal tegen te krijgen. Lutsharel had dat ook beter moeten verdedigen."

Slot praatte vervolgens over FC Utrecht en zijn spelmaker Orkun Kökcü: "Ze speelden vanaf de middenlijn druk te zetten en dan wat meer te komen. Ik was niet verrast door onze agressieve opening. Een speler als Kökcü was ook gewoon weer hartstikke fit, maar ook Hancko en Geertruida speelden vandaag weer goed. Orkun heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt in zijn spel, maar vooral in zijn fitheid. Hij is de leider van dit elftal. Dat heeft hij vandaag ook gedaan in zijn voetbal en arbeid. Ik denk dat hij daar ook energie van krijgt. Hij heeft heel veel geïnvesteerd in zichzelf, op en buiten de club."

Ook ging Slot verder over die andere middenvelder, Mats Wieffer: "Hij kan lekker voetballen naast Orkun en met de verdediging achter hem. Mats, maar ook Orkun, laten zien dat het individu kan excelleren wanneer het team excelleert. Wedstrijden worden altijd geëvalueerd, en de grootste uitdaging van Mats is om te wennen aan wat er voor nodig is om elke drie dagen fit te zijn. Daar moet ontzettend veel tijd en energie in zitten en daar hebben we met elkaar wel eens gesprekken over."
Discussieer mee op de forums


Tags

slot arne mats kokcu utrecht arbeid baalde espn excelleert excelleren fitheid geertruida geevalueerd hancko individu middenlijn opening praatte wieffer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.302 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane atletico brighton context dordrecht exitclausule geertruida girona hancko hendriks ivanusec jasurek koeman kuip liverpool madrid marktwaarde milan minteh montevideo nederland newcastle priske psg rodriguez slot trauner wieffer willykment yoda