Feyenoord boekt probleemloze overwinning op FC Utrecht

23 april 2023 19:52

Feyenoord boekt probleemloze overwinning op FC Utrecht; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagmiddag zonder al te veel problemen het FC Utrecht van Michael Silberbauer opzij gezet. Nadat Feyenoord in de eerste helft via Szymanski op voorsprong was gekomen, werd het vlak na rust 2-0 door Gimenez. Een prachtige 3-0 van Jahanbakhsh gooide het duel op slot, al redde Dost vlak voor tijd de Utrechtse eer nog.

Feyenoord begon goed en legde een aantal prima aanvallen op de mat in de beginfase. Na een kwartier spelen kreeg de ploeg loon na werken, toen Szymanski een teruggelegde bal van Pedersen achter doelman Barkas binnenschoot. De Rotterdammers zouden de hele wedstrijd oppermachtig blijven in balbezit, al werd er soms slordig balverlies geleden. Dit waren de momenten waarop FC Utrecht loerde, al sprong het hier niet zuinig mee om. Veel uitgespeelde kansen creëerde Feyenoord echter ook niet, waardoor de ruststand 1-0 was.

Vlak na rust verdubbelde Feyenoord de marge via Gimenez. De Mexicaan miste eerst nog een grote kans, maar kon niet veel later de rebound van een schot van Kökcü gemakkelijk binnenkoppen en zijn ploeg zo op 2-0 zetten. Voor FC Utrecht was Douvikas tweemaal vrij gevaarlijk, maar bij beide pogingen ontbrak het aan kracht in de afronding. Feyenoord deed het zichtbaar rustiger aan en bleef dominant aan de bal. Toen de ingevallen Jahanbakhsh in de 82e minuut met een krachtig schot in de kruising de 3-0 liet aantekenen, was de wedstrijd gespeeld. In de 89e minuut scoorde Bas Dost nog wel een tegentreffer, maar dat mocht de pret niet drukken.

Met nog vier wedstrijden te gaan staat Feyenoord acht punten los op de nieuwe naaste achtervolger PSV, dat eerder op de dag Ajax met 3-0 verpletterde. Op zondag 7 mei hervat Feyenoord de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen stadsgenoot Excelsior.