Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Ik kan de jongens heel erg weinig verwijten'

21 april 2023 13:58

Feyenoord is er donderdagavond niet in geslaagd om de halve finale van de Europa League te bereiken. Net als vorig seizoen werd de Europese campagne beƫindigd door AS Roma, dat na verlenging te sterk bleek. Feyenoord-trainer Arne Slot verscheen na afloop bij ESPN, en ging daar allereerst in op de schreeuwende Mourinho na afloop van de wedstrijd.

"Je weet hoe goed Mourinho is om zijn spelers op een bepaalde manier op scherp te zetten. Hij vond dat ik wat vaker naar Roma moest kijken, in plaats van Napoli en Manchester City. Misschien heeft hij daar ook wel gelijk in, want zijn team heeft vandaag geweldig gevochten en gestreden. Als je van dit Feyenoord kan winnen, moet je wel heel erg goed zijn."

Slot ging verder over de wedstrijd zelf: "Ik kan de jongens echt heel erg weinig verwijten, ze hebben een geweldige wedstrijd gespeeld in dit stadion voor 70.000 mensen. Ik denk dat de wereldkampioen met een geweldige actie de wedstrijd beslist. Je bent er heel dichtbij in de 89e minuut en we waren ook al teruggekomen van een achterstand. We hadden het bij fases wel erg lastig in de tweede helft, met ontzettend veel corners en vrije trappen tegen. In de tussentijd heb ik ons aan de bal geduldig en rustig zien spelen aan de bal. Maar Mourinho zal mij leren dat het gaat om winnen, en dat heeft hij gedaan. Wij hebben het op onze manier geprobeerd en zij hebben ongelooflijk veel karakter getoond in de verlenging. Dybala en Abraham waren ons op het eind even iets te machtig. Ook in de eindfase van de verlenging waren we het nog steeds aan het proberen. Ik had niet het idee dat we op waren, maar Dybala en Abraham hebben grote impact op de wedstrijd gehad. We mogen trots zijn op hoe we ons in Europa gepresenteerd hebben dit seizoen."
Tags

slot arne mourinho verlenging dybala roma campagne corners espn machtig napoli schreeuwende tussentijd wereldkampioen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.302 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane atletico brighton context dordrecht exitclausule geertruida girona hancko hendriks ivanusec jasurek koeman kuip liverpool madrid marktwaarde milan minteh montevideo nederland newcastle priske psg rodriguez slot trauner wieffer willykment yoda