Transparent
Inloggen
Sluiten

'TV-aanbieders willen rechten Eredivisie in handen krijgen'

17 april 2023 15:24 - AD.nl
Foto: Pro Shots

 "TV-aanbieders willen rechten Eredivisie in handen krijgen"; image source: Pro Shots

De televisie-aanbieders DELTA, KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo willen gezamenlijk de televisierechten van de Eredivisie vanaf 2025 in handen krijgen. De aanbieders hebben maandag een voorstel gestuurd naar de Eredivisie CV. Doel van de tv-aanbieders is om het voetbal in alle Nederlandse huishoudens beschikbaar te maken.

Precieze details zijn er nog niet bekend, want dat moet volgen na een gesprek met de ECV. Het idee is dat er een 'nieuw systeem' komt waarbij de clubs uit de Eredivisie zelf een flink deel van de winst op de rechten terugkrijgen. Momenteel gaat de winst naar de aandeelhouders van ESPN in de Verenigde Staten.

Clubs krijgen met het voorstel bovendien ook meer flexibiliteit om zelf met de rechten aan de slag te gaan. Momenteel zitten alle rechten bij één partij en kunnen clubs deze niet zelf streamen. Indien het voorstel van de tv-aanbieders wordt aangenomen kunnen clubs wel over de beelden beschikken en via platforms aanbieden.

Meer op AD.nl




Tags

aanbieders eredivisie ecv espn flexibiliteit huishoudens kpn mobile platforms streamen televisierechten terugkrijgen vodafoneziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.456 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot beelen bijbehorend bijlow driessen dtk geluisterd gelul gunnen kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert oosting pastoor podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wehave yoda