Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Duurde te lang voor we het verschil hebben gemaakt'

16 april 2023 19:15

Na de 0-3 overwinning van Feyenoord op SC Cambuur, verscheen Arne Slot als tevreden trainer bij de camera van ESPN. De oefenmeester sprak over de wedstrijd, zijn spelersgroep en het resterende programma van Feyenoord.

"Alle mooie aanvallen wisten we niet tot goal te promoveren. De goals kwamen wel typisch tot stand, maar we hebben mooie aanvallen gehad. Het duurde te lang voor we het verschil hebben gemaakt, vond ik. Als we één tandje hoger konden spelen, hadden we het verschil eerder kunnen maken. Nu kwam Cambuur er ook nog een aantal keer gevaarlijk uit en zo lang de marge dan één is, blijft het spannend."

Op de rechtsbuiten positie kreeg Igor Paixao de voorkeur boven Alireza Jahanbakhsh. Daarover sprak Slot: "Igor heeft tegen Sparta laten zien met een goal en veel dreiging. Tegen RKC klopte hij ook aan de deur. Hij kan met een snelle voetbeweging een fijne voorzet geven, zonder dat hij er voorbij hoeft te gaan. Misschien had Santiago daar vandaag nog wel meer gebruik van kunnen maken. Bij de 0-3 was het gespeeld. Je weet dat één moment een wedstrijd op zijn kop kan zetten, dus als de 1-2 valt, gaan de supporters er weer achter staan. Bij de 0-3 vind je dan ook de rust voor jezelf."

Een paar spelers leken kleine pijntjes te hebben in de tweede helft. Slot ging daar op in, alsmede op de resterende wedstrijden: "Orkun heeft zeker geen last. Mats wisselde ik omdat hij op scherp staat, dat had niks met een blessure te maken. Ik verwacht dat hij er donderdag gewoon bij is. Quilindschy is tegen FC Utrecht geschorst en dat is jammer. We hebben vandaag twee overtredingen gemaakt, die allebei een gele kaart opleverde. Daar ben je dan teleurgesteld over. De marge die we hebben is heel goed, maar onze concurrenten winnen ook alles. We moeten dus foutloos blijven. Acht punten is een grote marge, maar het kan zo geslonken zijn, kijk maar naar Benfica. Ik heb heel veel vertrouwen in mijn ploeg. Vandaag was een prima wedstrijd, maar volgende wedstrijd komt Utrecht weer op bezoek. We zullen goed moeten blijven."




Discussieer mee op de forums


Tags

slot arne cambuur igor utrecht alireza benfica dreiging espn foutloos geslonken jahanbakhsh mats oefenmeester overtredingen paixao pijntjes quilindschy rkc santiago sparta tandje voetbeweging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.438 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren persie slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda