Probleemloze overwinning voor Feyenoord in Leeuwarden

16 april 2023 18:35

Probleemloze overwinning voor Feyenoord in Leeuwarden; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen SC Cambuur zondagmiddag met 0-3 gewonnen, dankzij doelpunten van Santiago Gimenez, Sebastian Szymanski en een eigen doelpunt van Calvin MacIntosh. Met nog vijf wedstrijden te gaan blijft de voorsprong van Feyenoord op de concurrentie daardoor acht punten.

Zonder het gebruikelijke volle uitvak, dat op bevel van burgemeester Buma tot einde seizoen leeg blijft, begon Feyenoord vrij sterk aan deze uitwedstrijd. Nadat Oussama Idrissi twee aardige kansen onbenut had gelaten, was het bij de derde kans voor Feyenoord wel raak: Santiago Gimenez kopte ietwat gelukkig de 0-1 binnen in de verre hoek, na een afgemeten voorzet van Igor Paixao.

Diezelfde Paixao trof nog geen drie minuten later de lat, waarmee de 0-2 ternauwernood voorkomen werd. Het bleek niet de enige keer te zijn dat het aluminium een treffer van Feyenoord in de weg zou staan, want pogingen van Szymanski en Geertruida raakten allebei de paal. Daardoor was de voorsprong bij rust beperkt gezien het spelbeeld.

Na rust duurde het niet lang voor de marge alsnog werd verdubbeld. Een voorzet vanaf links van Idrissi werd bij de tweede paal goed gecontroleerd door Szymanski, waarna de Pool met een fantastische boogbal de 0-2 op het scorebord bracht. Ondanks dat het vroeg in de tweede helft was, leek het verzet van Cambuur te zijn gebroken. De hekkensluiter kon nauwelijks voor gevaar zorgen en had zijn handen vol aan de Feyenoord-aanval. In de 68e minuut bleek dat niet alleen de Feyenoorders voor gevaar zorgden bij doelman Ruiter, maar ook verdediger Calvin MacIntosh. Op prachtige wijze kopte de Cambuur-verdediger een afgeslagen voorzet achter zijn eigen doelman, waardoor de stand op 0-3 kwam.

In de slotfase speelde Feyenoord de wedstrijd rustig uit en gaf het de nodige spelers wat rust in aanloop naar de clash met AS Roma aanstaande donderdag. Zo kwamen Dilrosun, Jahanbakhsh, Pedersen, Danilo en Milambo nog een tijdje binnen de lijnen. Aan de stand veranderde niets meer, waardoor Feyenoord met een prima 0-3 overwinning terug naar Rotterdam kon gaan.

Aanstaande donderdag speelt Feyenoord om 21:00 uur de return in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma, om vervolgens op zondag 23 april de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht te gaan spelen.