Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Ik was onder de indruk van onze aanvalsopbouw'

13 april 2023 23:12

Arne Slot verscheen donderdagavond opnieuw als een winnende coach bij ESPN. De 1-0 overwinning heeft zijn ploeg een goede uitgangspositie verschaft richting de return van volgende week.

Op de vraag of Slot tevreden was, antwoordde hij kort en duidelijk: "Ja. Het had beter gekund, want we waren goed in staat om van kant naar kant te komen, maar onze buitenspelers waren niet dreigend genoeg. Zeker in de eerste helft niet. Heel vaak gingen we er voor zitten, maar toen lukte het onze buitenspelers nog niet om hun man te passeren. Na rust lukte dat wél. Zo leidde een passeeractie van Oussama Idrissi ook tot de goal. Het is niet geheel toevallig dat wij uit een teruggetrokken voorzet scoren. De laatste twintig minuten hebben we alleen wel ervaren wat voor karwei het volgende week nog gaat worden."

Over de penalty van AS Roma was Slot duidelijk: "Het was een handsbal die in mijn beleving ook nog eens niet terecht was. In Nederland is het geen strafschop als je hand langs je lichaam is. Dit was een lachwekkende penalty. In de Conference League finale was er een handsbal-situatie waarbij de hand vele malen meer van het lichaam af was. Ook vorige week bij Sparta waren er rare situaties met handsballen van Wieffer en Vriends. Maar, gelukkig ging hij er niet in."

Slot ging ook nog in over het spel van zijn ploeg, maar ook over de uitgangssituatie richting de return: "Van de aanvalsopbouw was ik echt onder de indruk. We hebben onze backs goed vrij weten te spelen. Het moeilijkste is echter om tegen deze tegenstander kansen te creëren. Het goede nieuws is dat we de nul hebben gehouden, maar dat kostte zeker op het eind de nodige moeite. Dit was denk ik het meest maximaal haalbare van vandaag. In de slotfase had ik voor het eerst het gevoel dat we op het tandvlees het einde moesten halen, maar het was goed om te zien dat we de 1-0 over de streep konden trekken. Volgende week zal het een zware klus worden, maar dat is logisch als je in deze fase van het toernooi komt. Het wordt een uitdaging waar we heel veel zin in hebben."
Discussieer mee op de forums


Tags

slot aanvalsopbouw arne buitenspelers handsbal conference espn handsballen idrissi karwei lachwekkende malen nederland oussama passeeractie passeren roma sparta tandvlees teruggetrokken uitgangspositie uitgangssituatie verschaft vriends wieffer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 27.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane advocaat afbrandt atletico cate dilrosun eagles eredivisie gimenez heerenveen kern kuijt madrid middenveldert minteh paixao persie praag rvc santiago slot steijn stengs timber ueda voorzitten wehave willykment wonderen yoda