Transparent
Inloggen
Sluiten

Oussama Idrissi: ‘We hebben de eerste slag gewonnen’

13 april 2023 22:51

Buitenspeler Oussama Idrissi speelde donderdagavond niet zijn beste wedstrijd voor Feyenoord, maar gaf wel de doorslaggevende assist bij de 1-0. Idrissi was na afloop paraat bij de camera van ESPN om zijn verslag van de wedstrijd te geven.

“Op voorhand weet je dat AS Roma een hele lastige, stugge tegenstander is. Ze hebben dit jaar heel weinig doelpunten tegen gehad en hebben een hele duidelijke structuur van verdedigen. Ze zijn defensief heel sterk en leggen veel passie en emotie op het veld. Dus het is altijd lastig om tegen zulke tegenstanders te spelen.”

Na de 0-0 ruststand bleek Feyenoord in de tweede helft de bovenliggende partij te zijn, zag ook Idrissi: “Ik denk dat wij best een aantal mogelijkheden hebben gehad om op voorsprong te komen. We hadden natuurlijk ook dat ongelukkige moment met die penalty, die ze niet hebben gescoord. We zaten gewoon lekker in de wedstrijd en we weten dat we fysiek altijd de overhand hebben in de tweede helft. Dat hebben we al heel veel wedstrijden bewezen en ook vandaag weer.”

In de 54e minuut viel dan eindelijk de bevrijdende goal, uit een voorzet van Idrissi: “We trainen al langer op positionering voor de goal. Daarbij weet je dat als je een actie maakt en een voorzet geeft, je eigenlijk bewust naar een bepaalde zone speelt waarin iemand zou moeten staan. En nu stond bij de zestien Mats Wieffer die ‘m goed binnenschiet. Er stond nog iemand voor en daarom raakte ik de bal iets te hard, maar hij kwam in de goede zone. Desalniettemin is ‘ie even lekker. Het nadeel van dat zij veel verdedigers achter de bal hebben is in zo’n situatie ook een voordeel omdat als je schiet, het zicht van de keeper veel minder goed is. Dan kan de bal er via via of met een bounce invliegen, en dat is nu ook gebeurd.”

Ook blikte Idrissi alvast vooruit op de return van volgende week: “Het laatste half uur zaten we niet echt lekker meer in de wedstrijd en had AS Roma meer overwicht. Zij kregen toen een aantal mogelijkheden. Dus ja, wij hebben denk ik een solide 1-0 overwinning behaald. Natuurlijk hadden we liever 2 of 3-0 gemaakt, maar het is ook niet zo dat we daar nou zoveel grote kansen voor hebben gecreëerd. We hebben nu de eerste slag gewonnen, maar uiteindelijk gaat het om de hele oorlog. We zitten op de helft. Volgende week een belangrijke pot daar, waar er waarschijnlijk nog meer enthousiasme op het veld zal zijn vanuit hun kant.”




Discussieer mee op de forums


Tags

idrissi oussama roma bevrijdende binnenschiet bounce espn invliegen mats oorlog paraat passie positionering solide verslag voorhand wieffer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arneslot arsenal arteta automation bommel both digital domain during fildena google heerenveen how intensiteit into kuip marketing modern performance pwas schreuder seo services slot stuivenberg superwebdevelopment web wehave