Transparent
Inloggen
Sluiten

UEFA verandert regels CL voorrondes

8 juli 2000 11:03

Verslaggever: RvN

Terwijl de eerste Champions League voorrondes al bezig zijn heeft de UEFA de regels voor plaatsing voor de volgende rondes plotseling gewijzigd. Waar wij eerder op basis van de bestaande regels voor dit jaar een ranglijst voor de plaatsing van de de derde voorronde konden melden, is een en ander licht veranderd. Voor Feyenoord heeft dit weinig gevolgen. Met name de Duitse clubs HSV en Munchen 1860 zijn van de nieuwe regelgeving het slachtoffer geworden.


De topranking
1. Inter
2. Valencia,
3. FC Porto,
4. Olympique Lyon,
5. Feyenoord
6. AC Milaan,
7. Galatasaray
8. Dynamo Kiew,
9. Rosenborg
10. Lokomotive Mosko
11. Panathinaikos
12. Leeds United
13. Sparta Praag
14. Br?ndby
15. Glasgow Rangers
16. Sporting Lissabon
17. Hamburger SV
18. M?nchen 1860

Nieuw in de regels die de UEFA gisteren bekendmaakte is dat clubs die nog in de tweede voorronde moeten spelen OOK geplaats zijn in de derde voorronde. Dit is gedaan na protesten van grote clubs die nog in de tweede voorronde spelen, onder wie bijvoorbeeld Rosenborg en Dynamo Kiev. Hierdoor ontlopen zij de topclubs en ontlopen de andere topclubs hen. Een aantal kleinere clubs wordt hiervan de dupe die lager op de ranglijst schuiven, waaronder de Duitse clubs HSV en Munchen 1860 die Feyenoord nu wel zal kunnen loten.

Door de merkwaardige beslissing van de UEFA worden kleine clubs die in de tweede voorronde een geplaatste club uitschakelen zelf geplaatst. Indien de tegenstander van bijvoorbeeld Rosenborg in de tweede ronde van de Noren wint, zal het zelf de 9e plaats krijgen toegewezen van de UEFA. Een en ander is noodzakelijk omdat de loting plaatsvindt voorafgaand ana het afronden van de tweede voorronde.

De loting voor de derde voorronde waarin feyenoord moet uitkomen is op 21 juli in Geneve.

Meer op




Tags

voorronde uefa rosenborg dynamo hsv ontlopen afronden ana bekendmaakte galatasaray geneve geplaats glasgow hamburger inter kiev kiew leeds lissabon lokomotive loten lyon milaan mosko ndby panathinaikos plaatsvindt porto praag rangers slachtoffer sparta sporting topranking valencia

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot beelen bijlow driessen dtk geluisterd gio gunnen kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meijer middenveldert oosting pastoor podcast pusic slot sobat streuer trauner twente voortzetten wehave yoda