Transparent
Inloggen
Sluiten

Mats Wieffer schiet Feyenoord naar winst tegen AS Roma

13 april 2023 20:40
Foto: Pro Shots

Mats Wieffer schiet Feyenoord naar winst tegen AS Roma; image source: Pro Shots

Feyenoord is het tweeluik met AS Roma uitstekend begonnen. Na een sterke wedstrijd werd in De Kuip met 1-0 gewonnen. Mats Wieffer maakte snel na rust het enige doelpunt, terwijl AS Roma een strafschop miste.

In een prachtige sfeer werd er om 18:45 uur afgetrapt in een bomvolle Kuip. AS Roma verscheen zoals verwacht vrij defensief aan de start en probeerde met name Orkun Kökcü van voetballen af te houden. Dat lukte niet echt, want veel Feyenoord-aanvallen gingen via de Feyenoord-aanvoerder. Feyenoord werd in de eerste helft vaker gevaarlijk dan AS Roma, vooral via Geertruida en Szymanski. Beide spelers schoten echter over en naast.

Vlak voor rust kreeg AS Roma uit het niets een uitgelezen kans om op voorsprong te komen, toen scheidsrechter Sanchez de bal op de stip legde na hands van Wieffer. Het cadeautje vanaf 11 meter werd echter op de paal geschoten door Pellegrini, waardoor de ruststand 0-0 was.

Na rust begon Feyenoord erg sterk en speelde het een aantal goede kansen bij elkaar. In de 53e minuut kreeg het loon na werken, toen Mats Wieffer vanaf een meter of 20 prachtig uithaalde en de bal achter Rui Patricio schoot. Een verdiende voorsprong voor Feyenoord, die verdubbeld leek te worden door Kökcü, maar zijn schot ging rakelings naast.

In de slotfase drong AS Roma nog wel aan en kwam het dicht bij de 1-1, maar Idrissi kon de bal van de doellijn koppen. De overige voorzetten werden ook overleefd, waardoor de overwinning een feit was. Een minimale maar belangrijke zege, die Feyenoord volgende week overeind moet zien te houden in Rome. Aanstaande zondag speelt Feyenoord eerst nog de competitiewedstrijd in Leeuwarden tegen SC Cambuur. De wedstrijd begint aldaar om 16:45 uur.




Discussieer mee op de forums


Tags

roma wieffer mats kokcu kuip bomvolle cadeautje cambuur doellijn drong geertruida hands idrissi loon minimale overleefd patricio pellegrini rakelings rome rui sanchez szymanski uithaalde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.352 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat volkslied willykment woningbouw yoda