Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'We zijn steeds beter in staat om kansen binnen te schieten'

9 april 2023 23:45

Na afloop van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk verscheen Arne Slot bij ESPN. De oefenmeester ging in op zijn toespraak in de rust, zijn spits Santiago Gimenez, de prestatie van Igor Paixao en tot slot blikte hij vooruit op de confrontatie met AS Roma.

"In de rust hebben ze gehoord dat de trainer niet tevreden was met het eerste kwartier. RKC kon te vaak het middenveld oversteken omdat onze restverdediging niet goed was. Ik vond ons niet dezelfde energie hebben als het half uur daarna. Ook in de tweede helft duurde het tot na de 4-0 dat het wat comfortabeler ging."

Hierna werd Slot gevraagd naar de prestaties van zijn team, en in het bijzonder spits Santiago Gimenez: "We zijn steeds beter in staat om onze kansen binnen te schieten, met afgelopen woensdag als uitzondering. Santiago heeft vandaag ook weer goed gespeeld. Het is al bijzonder dat hij hier speelt, omdat je in Mexico al meer kunt verdienen. Dat zegt iets over hem en over hoe hij aan zijn carrière wilt bouwen. Het is niet uit te sluiten dat er wat clubs geïnteresseerd zullen zijn in hem."

In de warming-up van de wedstrijd viel Alireza Jahanbakhsh geblesseerd uit. Zijn vervanger Igor Paixao speelde goed en scoorde twee goals. Slot: "Fijn voor het team dat er iemand klaar staat om Alireza te vervangen. Alireza had een momentje in de warming-up en twijfelde of het ging. Ik nam toen de beslissing om een fitte speler op te stellen, ook omdat de spelers elkaar weinig ontlopen. Alireza is nu hopelijk fit voor donderdag en Igor heeft een prima wedstrijd gespeeld."

Donderdag staat de kwartfinale in de Europa League tegen AS Roma op het programma: "We hebben een druk programma gehad met een aantal lastige tegenstanders. Nu gaat het vizier op AS Roma. Marino Pusic is er al wat langer mee bezig, maar ik zal daar pas vanaf morgen druk mee gaan zijn. Er zullen bij een paar jongens wel wat revanche gevoelens zijn. Maar het is een Europese kwartfinale, dus iedereen zal gemotiveerd genoeg zijn. We hebben nagenoeg een compleet nieuw elftal, dus we zullen zien hoe we er dit keer voor staan tegen ze, als we ze over twee wedstrijden kunnen bestrijden."




Discussieer mee op de forums


Tags

slot alireza arne igor roma santiago gimenez paixao rkc comfortabeler confrontatie espn jahanbakhsh marino mexico momentje oefenmeester ontlopen oversteken pusic revanche toespraak vizier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.453 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pastoor podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wehave yoda