Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Genoeg kansen gehad om minimaal gelijk te spelen'

6 april 2023 09:29

Na alle hosanna van de afgelopen weken, beleefde Feyenoord woensdagavond een zwarte avond. De Bekerklassieker tegen Ajax werd ontsierd door een supportersincident, waarna de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd. Ondanks de 1-2 nederlaag ging het vooral over dit incident, en daar begon ook Arne Slot over bij ESPN.

"De sfeer is bijna 180 graden tegenovergesteld van de afgelopen weken, en dan heb ik het niet over de wedstrijd. Zo'n incident wil je absoluut niet zien op een voetbalveld, dat is een ontzettend teleurstellend moment, al dekt teleurstellend de lading niet. Uiteindelijk heeft het dan niks meer met voetbal te maken. Voor dit incident, toen een aantal Ajax-spelers gingen warmlopen, zag ik ook al dat er met dingen werd gegooid, al waren dat vooral bierglazen. Dat is ook al niet goed te keuren. Op een gegeven moment zie je Klaassen lopen met bloed op zijn hoofd en dan weet je dat het te maken heeft met iets wat gegooid is. Dat is verschrikkelijk. 90% van onze fans steunen ons fantastisch, maar dit is natuurlijk verschrikkelijk. Ik denk dat sommige supporters gefrustreerd worden van emoties op het veld. We hebben allemaal gevoetbald, maar hoe vervelend het ook is, opstootjes op het veld gebeuren soms. Het gaat niemand lukken om opstootjes uit het spel te halen."

In de onderbreking sprak Slot zijn mannen toe: "Ik heb tegen de jongens gezegd dat zij er niet schuldig aan zijn. Ze hebben gevochten om de halve finale te halen, dus ik heb ze gezegd dat ze een half uur lang alles moesten geven om de gelijkmaker te maken. Dat hebben ze gedaan. Als je de wedstrijd analyseert, hoeven we niet eens ontevreden te zijn. We hebben genoeg kansen gehad om minimaal gelijk te kunnen spelen. Je merkt nu alleen een deken van negativiteit over de club, en dat hebben de jongens niet verdiend. Zondag moeten we opnieuw fanatiek en vooral op juiste manier gesteund gaan worden. Je zag vandaag dat er een hele rare sfeer hing in het laatste half uur. We hebben nog wel wat kansjes gehad, maar het was anders dan normaal. Het was een hele slechte avond."




Tags

slot arne opstootjes bekerklassieker bierglazen bloed deken dekt espn fanatiek graden hosanna kansjes keuren lading onderbreking ontsierd supportersincident tegenovergesteld warmlopen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.472 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arneslot arsenal arteta automation bommel both digital domain during fildena google heerenveen how intensiteit into kuip marketing modern performance pwas schreuder seo services slot stuivenberg superwebdevelopment web wehave