Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Dit is een groep die het elkaar echt gunt'

2 april 2023 21:43

Arne Slot was zondagmiddag opnieuw een tevreden trainer. Feyenoord wist belangrijke punten te pakken op Het Kasteel, waardoor de voorsprong op Ajax en PSV nu is vergroot tot acht punten. De oefenmeester deed bij ESPN zijn verhaal over de wedstrijd.

"Het was duidelijk dat vandaag een hele belangrijke wedstrijd was, en dan is het heel fijn dat je wint. Dat merk je dan aan de spelers, maar ook aan de fans. Ik heb ze niets verteld over de uitslag van Ajax, maar ik had zo'n vermoeden dat ze het wel doorkregen via onze fans. Uiteindelijk is het prettig dat Ajax punten verliest, maar je moet gewoon zelf je wedstrijden winnen. We hebben een prima uitgangspositie en dan moet je gewoon alles geven. In de eerste helft speelden we aan de bal wel prima, maar ik had soms iets meer noodzaak willen zien in het voorkomen van een counter. Na rust ging dat beter."

Tegen het eind van de eerste helft kwam Sparta wat beter in de wedstrijd. Slot: "Wij hadden het heft behoorlijk in handen, zonder dat dat tot grote kansen leidde. Na de 1-1 was er nog niet veel aan de hand, behoudens de redding van Timon vlak voor rust en natuurlijk de penalty. Dat is een cruciaal moment geweest vandaag. Voor Timon was het een mooi moment, want een 2-1 achterstand was een groot verschil geweest."

In de tweede helft speelde Feyenoord nog wat beter dan voor rust, zag ook de trainer: "Ook in de eerste helft speelden we prima. In de tweede helft creëerden we meer grote kansen. Uiteindelijk was de 1-3 wel een terechte afspiegeling van het spelbeeld en de kansenverhouding. Het ligt alleen wel allemaal dicht bij elkaar, zowel die gemiste penalty en deze goal die nét geen buitenspel was."

Om af te sluiten met een stukje teammentaliteit: "Je merkt heel sterk dat deze groep het echt met elkaar wil doen. Dit is een groep die het elkaar echt gunt."




Tags

slot arne timon afspiegeling counter creeerden doorkregen espn kansenverhouding oefenmeester sparta spelbeeld teammentaliteit uitgangspositie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.352 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat volkslied willykment woningbouw yoda