Transparent
Inloggen
Sluiten

'ESPN brengt megabod uit op tv-rechten na 2025'

23 maart 2023 22:50 - Vandaag Inside
Foto: Pro Shots

"ESPN brengt megabod uit op tv-rechten na 2025"; image source: Pro Shots

De livewedstrijden van de Eredivisie lijken ook na 2025 uitgezonden te gaan worden op ESPN. Dat onthulde marketeer Chris Woerts donderdagavond bij Vandaag Inside. "Er is een bod gedaan van 167 miljoen euro per jaar voor tien jaar. Dat is dan vanaf 2025", aldus Woerts. "De buitenlandrechten gaan terug naar de clubs, dat was een wens van de top drie. De sponsordeals gaan ook terug naar de clubs. Dit is voor de Eredivisie een knock-out bod."

Helemaal rond is het echter nog niet. "Het moet nog besloten worden en worden voorgelegd aan alle vennoten. Maar dit is echt een stijging van meer dan zeventig procent", zo gaf Woerts aan. "Nog niet alle clubs weten dit. Zij worden per groepjes geïnformeerd."

ESPN heeft een model bedacht om het geld weer terug te kunnen verdienen. "De kabelaars dragen niet per abonnement af, maar per aangesloten huishouden", zei hij daarover. "Er zijn ongeveer zes miljoen mensen met een televisie abonnement en zij betalen automatisch mee. Ziggo betaalt een paar euro per huishouden, KPN ook en ook alle andere kabelaars."
Tags

espn woerts abonnement eredivisie huishouden kabelaars bedacht buitenlandrechten groepjes kpn livewedstrijden marketeer sponsordeals vennoten voorgelegd zeventig ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Als het doorgaat voor mij GROOT nieuws
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
"De kabelaars dragen niet per abonnement af, maar per aangesloten huishouden" .. daar klopt geen klote van in mijn ogen. Dan moet je het niet achter een abonnement gooien maar gewoon alle kanalen in het pakket van bijvoorbeeld Ziggo gooien.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.160 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane atletico babalola carranza dutch enz figuren gakpo geertruida gimenez hamberg hancko ivanusec julian kloese kraaij kuip middenveldert mil mls oranje philadelphia priske romano santi socrates stengs wehave wieffer willykment