Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Het is duidelijk dat we er fantastisch voor staan'

19 maart 2023 22:35

Arne Slot kreeg het zondagmiddag voor elkaar om voor het eerst sinds 2005 met Feyenoord te winnen in de Arena. Ajax werd dankzij goals van Gimenez, Szymanski en Geertruida met 2-3 verslagen en dat gaf reden tot vreugde. Bij ESPN deed de oefenmeester zijn verhaal.

"We zijn ontzettend blij. Gedurende de tweede helft zag ik hem wel aankomen en zou je bijna ontevreden zijn met de 2-2. Santiago had niet lang nodig om de goal te maken, al vond ik hem voor rust minder agressief dan na rust. Ik denk dat Quilindschy hem bewust wat trager voorgaf. Ik zag Quilindschy vervolgens wel een overtreding maken, maar we moeten die eerste gele kaart ook maar eens goed bekijken. Daar gingen al drie overtredingen aan vooraf. Het was vrij snel om daar al een gele kaart voor te geven. Na die tweede overtreding was het niet slim om hem te laten staan. Lopez heeft het uitstekend ingevuld daarna."

De 1-1 viel opnieuw uit een standaardsituatie. Daarover had Slot het volgende te melden: "Wij spelen in de zone, dus dan verwacht je dat je altijd in een duel komt. Dat gebeurde alleen niet. Orkun was bij andere corners heel druk met het blokken van andere spelers. Daarnaast schat Alireza hem iets verkeerd in, waardoor Alvarez vrij komt. Wij kijken kritisch naar onze corners tegen en doen hier en daar wat aanpassingen om het te verbeteren. Standaardsituaties zijn cruciaal in grote wedstrijden en dan is het des te fijner dat we daar de winnende goal uit maken. Dat was ook niet onterecht."

Slot kreeg ook nog de vraag wat hij in de rust had omgezet bij Feyenoord: "Na de 1-1 veranderde er iets in het stadion en kreeg Ajax meer kansen, die allemaal buitenspel waren. We kwamen er niet meer uit. De tweede helft bleven we beter uit de duels en speelden we het overtal veel beter uit. Daardoor kon Ajax niet meer in de duels komen. We staan er nu fantastisch voor met nog acht wedstrijden te gaan. Als we dit vol kunnen blijven houden, staan we er ontzettend goed voor."
Tags

slot arne corners quilindschy alireza alvarez arena blokken espn geertruida gimenez lopez oefenmeester overtal santiago schat standaardsituatie szymanski trager voorgaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aantrekt acardipane atletico babalola bijbehorend carranza danall enz figuren geertruida gimenez hamberg hancko ivanusec julian kloese kraaij middenveldert mil mls oranje philadelphia priske romano santi socrates timber wehave wieffer willykment