Transparent
Inloggen
Sluiten

Mats Wieffer: 'In de rust gezegd dat we niet zo schijterig moesten zijn'

19 maart 2023 22:25

Mats Wieffer speelde in De Klassieker opnieuw de volle negentig minuten en deed dat naar behoren. Zeker in de tweede helft had de middenvelder een groot aandeel in het goede veldspel van Feyenoord, en dat gaf hij na afloop ook toe bij ESPN. De middenvelder was aan het woord bij Hans Kraaij Jr.

"Dit was voor ons het belangrijkste. We komen 2-1 achter en hadden het moeilijk in de eerste helft. We hadden meer moeten voetballen, maar daar kwamen we niet aan toe. Zij waren iets feller in de duels en veroverden vaker de tweede bal. In de rust hebben we gezegd dat we iets meer moesten voetballen en niet zo schijterig moesten zijn met lange ballen. Vooral in de eerste twintig minuten na rust hebben we meer geprobeerd te voetballen. Dan maak je de 2-2 en daarna haalt Timon nog een wereldbal eruit en maak je zelf de 2-3."

Wieffer ging vervolgens in op zijn persoonlijke spel en zijn aanstaande uitstapje naar het Nederlands Elftal: "In de eerste helft had ik iets meer de bal moeten opeisen, denk ik. Ons plan kwam niet echt uit de verf. In de tweede helft ging dat een stukje beter en kreeg ik veel meer de bal. Het geeft een goed gevoel om complimenten te krijgen. Wat er de laatste maanden gebeurt is natuurlijk een beetje gekkenwerk. Ik heb heel veel zin om naar het Nederlands Elftal te gaan. Je gaat vanaf de Keuken Kampioen Divisie ineens met grote namen spelen, dat is heel bijzonder allemaal. Over het algemeen probeer ik altijd rustig te blijven. Misschien dat ik nu wat zenuwen zal hebben."
Discussieer mee op de forums


Tags

wieffer mats schijterig espn feller gekkenwerk hans klassieker kraaij opeisen timon uitstapje veroverden wereldbal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.