Transparent
Inloggen
Sluiten

Orkun Kökcü: 'Zij praatten veel, maar wij gaan met de punten weg'

19 maart 2023 16:49

Feyenoord heeft zondagmiddag De Klassieker met 2-3 gewonnen van Ajax. De winnende goal van Feyenoord viel in de 86e minuut, door een kopgoal van Lutsharel Geertruida. Na afloop verscheen Orkun Kökcü bij de camera van ESPN. Hij begon daarbij met de houding van een aantal Ajacieden in aanloop naar de topper.

"Ik weet niet meer hoe de wedstrijd ging, maar dat maakt me helemaal niks uit. Ik was er wel klaar mee, dat zij altijd praten voor de wedstrijd en zeggen dat ze de beste zijn. We hebben laten zien wie de beste is. Daar zat zeker wel wat rancune bij, ja. Geen woorden maar daden, dat hebben we vandaag weer laten zien."

Kökcü werd ook gevraagd naar zijn gevoel bij de 2-2 tussenstand: "Je moet aanvoelen hoe de wedstrijd loopt en 2-2 was voor ons ook goed. Maar als je uit een corner de 2-3 scoort, ben je blij. Het is moeilijk te zeggen waarom we in de eerste helft niet aan voetballen toekwamen, maar ze wonnen vooral meer duels dan wij. In de rust heeft de trainer het beter neergezet en dan weten we dat we een achterstand kunnen ombuigen."

Na rust verscheen er een ander Feyenoord. Wat daarvoor de reden was, gaf Kökcü aan: "In de eerste helft voelde je dat het een hele belangrijke wedstrijd was, dus spanning speelde een rol. Je hebt geen supporters mee en dus kan je onder de indruk raken, al viel dat wel mee. Na rust moesten we vooral van achteruit gaan opbouwen en Ajax de keuzes laten maken. Dat Lutsha de winnende mag maken, is geweldig. Hij woont 200 meter van De Kuip af, dus dat is een echte Feyenoorder. Voor ons is het nu tijd voor een feestje, maar de focus moet erop blijven. Zij praatten veel, maar wij gaan met de punten weg."
Discussieer mee op de forums


Tags

kokcu praatten aanvoelen daden espn geertruida klassieker kopgoal kuip lutsha ombuigen opbouwen rancune toekwamen topper woont

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.