Feyenoord zet grote stap richting titel na winst in de ArenA

19 maart 2023 16:36

Feyenoord zet grote stap richting titel na winst in de ArenA; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft na 18 jaar weer een overwinning geboekt in de Amsterdam Arena. De ploeg van Arne Slot was met 2-3 te sterk en zet daarmee een gigantische stap richting de titel. De doelpunten van Feyenoord kwamen op naam van Santiago Gimenez, Sebastian Szymanski en Lutsharel Geertruida.

Feyenoord kende een droomstart in de Eredivisie, want het stond al binnen vijf minuten op voorsprong. Met een hakballetje gaf Idrissi de bal mee aan Hartman, die de volledig vrijstaande Gimenez in stelling bracht. De Mexicaan schoof de bal bekeken langs doelman Rulli en zette daarmee de 0-1 op het bord.

Na ruim een kwartier spelen kwam Ajax langszij. Een corner werd bij de tweede paal binnengekopt door Alvarez. Het leek daarna de verkeerde kant op te gaan, zeker omdat Hartman veel moeite had met Kudus. De linksback ontsnapte aan zijn tweede gele kaart, en werd kort daarna gewisseld door Slot. Zo'n 10 minuten voor rust kwam Ajax ook nog eens op voorsprong, toen Tadic een houdbare bal toch langs Wellenreuther wist te schuiven. De ruststand was daardoor 2-1.

Na rust verscheen er een totaal ander Feyenoord aan de aftrap. Met een stuk meer voetballend vermogen was het de bovenliggende partij. Dit initiatief werd al snel beloond met de 2-2, die in de 52e minuut viel. Een goede passeeractie en idem voorzet van Jahanbakhsh, kwam bij Szymanski terecht. De Pool, die wegliep uit de rug van Bassey, schoot hard en hoog raak: 2-2.

Met nog een kwartier op de klok bracht Slot drie aanvallende wissels: Paixao, Danilo en Dilrosun kwamen erin voor Szymanski, Jahanbakhsh en Idrissi. Ajax kreeg vijf minuten voor tijd een grote kans op de 3-2, maar Kudus schoot via een Feyenoorder rakelings naast. De winnende goal viel niet veel later aan de andere kant: een corner van Kökcü werd verlengd door Hancko, en binnengekopt door Lutsharel Geertruida! De 2-3 werd na zeven minuten blessuretijd over de streep getrokken, waardoor Feyenoord de eerste overwinning sinds 2005 in de Arena wist te behalen. Een prachtige prestatie van de mannen van Slot, die hiermee zes punten los komt van de aartsrivaal.

Het is nu even tijd voor een interlandbreak, maar op zondag 2 april wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Op Spangen wordt er dan om 14:30 uur afgetrapt.