Transparent
Inloggen
Sluiten

'Politievakbond pleit voor algeheel verbod op uitsupporters'

18 maart 2023 12:27 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Politievakbond pleit voor algeheel verbod op uitsupporters"; image source: Pro Shots

Als het aan de politievakbond NPB ligt, komt er in Nederland een algeheel verbod op uitsupporters. Dat geeft voorzitter Jan Struijs aan tegenover het Algemeen Dagblad. "Nu het einde van het seizoen nadert, merk je dat de spanning toeneemt en niet alle supporters hun emoties de baas zijn", aldus Struijs. "Er hoeft nog maar een paar keer wat te gebeuren, en dan kun je niet anders dan het structureel zonder uit-supporters doen. Ik zeg dat niet graag, want ik ben een groot voetballiefhebber. Maar de grens is echt in zicht."

Struijs erken dat het probleem met voetbalgeweld niet heviger is dan in andere jaren, maar dat het aan de toestand ligt waarin het politiekorps verkeert. "Het zijn echt tropenjaren geweest met corona, het korps is nog steeds niet op sterkte. Daardoor staat de politie ernstig onder druk", zegt hij daarover. "We zijn nog steeds heel veel mankracht kwijt aan demonstraties, en het festivalseizoen komt er weer aan. We moeten keuzes maken."

De voetbalclubs en de KNVB zijn fel tegen een collectief verbod op uitsupporters. "In principe moet bij elke wedstrijd de aanhang van beide clubs aanwezig kunnen zijn", zo geeft de voetbalbond aan. "Dat maakt de sfeer in de stadions en hoort bij het betaald voetbal. Supporters van de ene club kunnen niet de dupe worden van het gedrag van supporters van een andere club."

Meer op AD.nl




Tags

uitsupporters politievakbond struijs aanhang corona demonstraties erken festivalseizoen heviger knvb korps mankracht nederland npb politiekorps toeneemt toestand tropenjaren voetbalclubs voetbalgeweld voetballiefhebber

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.037 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane benfica buitenom danilo dessers eigengereide geertruida hassel ivanusec kaliber klapper klinken kokcu kraaij malacia middenveldert nadien ofzo plafond schmidt senesi sinisterra slot stookt tevroeg timber wehave wieffer willykment yoda