Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Het is tot op heden een heel prettig seizoen'

16 maart 2023 22:34

Arne Slot was donderdagavond een tevreden man na de 7-1 overwinning op Shakhtar Donetsk. De oefenmeester was blij met het resultaat, en blikte bij ESPN niet alleen terug op de wedstrijd, maar keek ook vooruit naar aanstaande zondag.

"De mooiste goal was denk ik die van Oussama. De aanleiding tot de 3-0 was ook mooi, gezien het samenspel. De eerste twee doelpunten kwamen beide uit drukzetmomenten, dat was ook mooi. Na afloop was het ook mooi om onze supporters te zien. Het is fijn om te horen dat Shakhtar zich goed ontvangen voelde bij ons."

Vervolgens werd Slot gevraagd naar de prestaties van Gimenez: "Hij heeft al vaker veel impact gehad, maar vandaag maakte hij een ongelooflijk knappe goal. De snelheid waarmee hij wegdraaide en de rust waarmee hij hem inschoot was top. Er waren vandaag weinig dissonanten en we waren vrij effectief vandaag. Soms heb je amper een kans en duurt het langer voor je scoort, maar het was nu wel prettig om ons een keer wat sneller te zien scoren. In mijn besef vond ik dat zij in het eerste half uur nog best een aantal keer onder onze druk uit konden spelen. De weerstand van hun is normaal gesproken minder, dat zag je ook vorige week. We doen onszelf alleen wel te kort door te zeggen dat de tegenstander matig is. Ze weten wel te winnen van bijvoorbeeld Stade Rennes, wat geen kinderachtige ploeg is."

Slot ging ook nog in op de tussenstand van dit seizoen: "Het is een heel prettig seizoen tot op heden. Maar om het nog mooier te pakken, zou het prettig zijn als we aan het eind van de rit iets in onze handen hebben. Een finale en een prijs zou mooi zijn. De laatste fase bepaalt uiteindelijk toch met wat voor gevoel je op vakantie gaat. Nu krijgen we een lastige uitwedstrijd in Amsterdam. Het is een ontzettend mooie wedstrijd om naar uit te kijken. We gaan zondag ervaren of deze wedstrijd ons geholpen heeft. Vermoeidheid is niet de enige factor die meespeelt. Het zou wel handig zijn als de KNVB een wedstrijd als Ajax - Feyenoord niet na een Europese week inroostert, al is dat lastig om rekening mee te houden."




Tags

slot arne shakhtar dissonanten donetsk drukzetmomenten effectief espn factor gimenez inroostert inschoot kinderachtige knvb meespeelt oefenmeester oussama rennes samenspel stade wegdraaide

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.428 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot dtk jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente will year yoda zerrouki