Transparent
Inloggen
Sluiten

Swingend Feyenoord overrompelt Shakhtar en plaatst zich voor laatste acht

16 maart 2023 21:42
Foto: Pro Shots

Swingend Feyenoord overrompelt Shakhtar en plaatst zich voor laatste acht; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft donderdagavond een fantastische 7-1 overwinning behaald op Shakhtar Donetsk. Daarmee plaatst het zich voor de kwartfinale van de Europa League, een prestatie van formaat. De doelpunt van Feyenoord werden gemaakt door Orkun Kökcü (2), Oussama Idrissi (2), Santiago Gimenez, Alireza Jahanbakhsh en Danilo.

Ondanks een lege Noordzijde zat de sfeer er in De Kuip goed in. Feyenoord ging agressief van start, zette hoog druk en opende binnen tien minuten de score via Gimenez. De Mexicaan schoot met links hard in de korte hoek, nadat hij goed wegdraaide van zijn tegenstander. Na 25 minuten spelen werd de marge verdubbeld, toen een afstandsschot van Orkun Kökcü in de linker onderhoek te machtig was voor doelman Trubin.

Na de 2-0 ging de storm van Feyenoord wat liggen en kwam Shakhtar wat meer aan voetballen toe. Zo zorgde het een aantal keer voor wat gevaar, waarvan één kans een doelpunt leek op te leveren. Een afstandsschot van ver spatte echter uiteen op de lat, waardoor Feyenoord goed weg kwam. Feyenoord was weer bij de les en maakte voor rust ook nog de 3-0. Een voorzet van Idrissi werd opzichtig met de arm tegengehouden door een Shakhtar-verdediger, waarna Kökcü vanaf de stip zijn tweede van de avond kon maken.

Vlak na rust werd de wedstrijd meteen in het slot gegooid door de 4-0 van Idrissi. Een knap schot in de verre hoek zorgde voor berustig bij Shakhtar, dat na deze treffer de handdoek in de ring gooide en zijn sterkste spelers wisselde. De 5-0 van Idrissi op het uur spelen was een juweeltje. Opnieuw kapte de buitenspeler naar binnen, om met zijn rechterbeen de verre hoek te vinden. Deze was echter een stuk mooier en spektaculairder dan de 4-0, omdat de bal via de lat in de kruising verdween.

Arne Slot gunde vervolgens sterkhouders Szymanski, Kökcü, Gimenez en Idrissi de nodige rust richting De Klassieker van aanstaande zondag. De invallers wilden ook nog wel even gas geven, wat resulteerde in nog twee doelpunten. De 6-0 van Jahanbakhsh en de 7-0 van Danilo waren opnieuw afstandsschoten die in het uiterste hoekje verdwenen. Shakhtar werd compleet overrompeld en als Feyenoord écht had gewild, had het de dubbele cijfers kunnen halen. De ploeg ging het echter iets rustiger aan doen, waardoor de teller op 7 bleef steken. Vlak voor tijd redde Shakhtar zelfs nog de eer, via een treffer van Kelsy.

De 7-1 eindstand werd met luid gejuich ontvangen door het publiek. Een fantastisch resultaat van Feyenoord, wat betekent dat het morgenmiddag de koker in gaat voor de loting van de kwartfinale. Hierin kunnen de nodige Europese grootmachten getroffen worden, zoals Manchester United, Juventus en Sevilla.

Nu gaat de focus op De Klassieker van aanstaande zondag. Om 14:30 uur begint de wedstrijd in Amsterdam.
Discussieer mee op de forums


Tags

shakhtar idrissi kokcu gimenez plaatst danilo jahanbakhsh klassieker overrompelt slot swingend alireza arne berustig donetsk eer formaat gooide gunde handdoek hoekje juventus juweeltje kelsy koker kruising kuip les machtig morgenmiddag noordzijde onderhoek oussama overrompeld rechterbeen resulteerde ring santiago sevilla spatte spektaculairder sterkhouders szymanski trubin uiterste wegdraaide

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Feyenoord E-zine

Meer dan 26.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane augsburg backup boomen bosz brugge danall danilo dirkteur douvikas gimenez hecke kloese kokcu kuijt liverpool middenveldert mourinho noud pepi roma sar signing simons slot socrates timber vakkiek vetlesen willykment