Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Meer kansen weggegeven dan normaal gesproken'

13 maart 2023 11:26

Dankzij een 2-1 overwinning op FC Volendam blijft Feyenoord aan kop van de Eredivisie. Opnieuw moest het zich daarvoor terugknokken van een achterstand. Dat lukte via Gimenez en een eigen doelpunt. Na de wedstrijd verscheen Arne Slot voor de camera van ESPN.

"In de eerste helft speelden we niet zo goed en kregen we een tegengoal. Ze hebben nu wel meer kansen gehad, zeker in de tweede helft. Daar kwamen we goed weg. We hebben dus meer weggegeven dan normaal, maar hebben zelf ook genoeg gecreëerd. Gelukkig hebben we ook iets minder lang gewacht om de 2-1 te maken. De spelers die voor ons het verschil moeten maken, zaten in de eerste helft niet lekker in de wedstrijd. We hebben het in de rust iets anders neergezet en er zat meteen meer schwung in. We scoorden de gelijkmaker al vrij snel en uiteindelijk was het terecht dat we ook de tweede maakten. Alleen we hebben er opnieuw heel hard voor moeten werken."

Slot greep in de rust in door drie wissels toe te passen. Daarover zei hij het volgende: "Je kunt zeggen dat we met de verkeerde mensen zijn begonnen, of dat je de wedstrijd in de rust goed hebt gelezen. Vlak voor de 2-1 wisselden we nóg aanvallender met Paixao, maar na de goal was het toch verstandiger om er weer een verdediger bij te zetten."

Ook ging de oefenmeester in op de tegengoal en de grote kans die Veerman namens FC Volendam kreeg: "Als je verdedigt moet je altijd uitgaan van iets wat niet kan gebeuren. David Hancko gaat de fout in bij het inschatten van de bal, maar dan mag Hartman nooit denken dat hij dat wel oplost. Als verdediger moet je je altijd afvragen of je goed staat als iets fout gaat, en daarin stond Q niet goed. Bij de tweede grote kans wilde Mats Wieffer de bal met buitenkant rechts spelen, wat niet goed is. Dan moet je als Geertruida en Hancko wel weer nadenken of je goed staat als dat fout gaat. Normaal doen we dat hartstikke goed, maar vandaag niet."

Ook kreeg Slot de vraag of Justin Bijlow de komende twee wedstrijden weer van de partij is: "Nee. De hand zit nog in het gips, dus die zal er niet bij zijn tegen Shakhtar en Ajax. Fysiek zijn we er klaar voor, want je ziet dat we altijd terug kunnen vechten. We zullen nooit opgeven en er altijd alles aan doen om tot een resultaat te komen."




Discussieer mee op de forums


Tags

slot arne hancko volendam bijlow eredivisie espn geertruida gimenez gips hartman inschatten mats oefenmeester opgeven oplost paixao schwung shakhtar terugknokken veerman verdedigt verstandiger wieffer wisselden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane alonso arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida gimenez hancko kloese krabbendam lien liverpool middenveldert nha slot tai thao timber tin wieffer yoda