Zoekend Feyenoord met moeite langs zeer defensief FC Volendam

12 maart 2023 22:34

Zoekend Feyenoord met moeite langs zeer defensief FC Volendam; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagavond met veel pijn en moeite gewonnen van FC Volendam. Ondanks een 0-1 achterstand bij rust, trok de ploeg van Arne Slot aan het langste eind door een goal van Gimenez en een eigen doelpunt.

Feyenoord begon oppermachtig aan de wedstrijd. Desondanks was het FC Volendam dat uit de eerste de beste uitval de leiding nam. Na een inschattingsfout van Hancko kon Veerman de bal meegeven aan Van Mieghem, die vanuit een lastige hoek Wellenreuther wist te kloppen. Een flinke tegenvaller voor Feyenoord, dat zoals zo vaak een achterstand moest zien om te buigen. In de eerste helft lukte dat niet, omdat het vaak fout ging bij de eindpass. Slordige corners en voorzetten zorgden ervoor dat FC Volendam verrassend met een 0-1 voorsprong de rust in kon gaan.

Na rust kwam Feyenoord agressief uit de kleedkamer. De Kuip ging vol achter hun club staan en dat gaf zichtbaar extra kracht. In de 52e minuut viel de zo gewenste vroege gelijkmaker, toen Gimenez een voorzet van Geertruida kon binnen tikken. Met name het doorzettingsvermogen van Geertruida was van grote waarde.

Feyenoord hield de druk erop bij het louter verdedigende FC Volendam. De Oranjehemden kregen echter wel één gigantische kans op de 1-2, maar Veerman schoot in riante positie rakelings naast. Verder was het Feyenoord dat de klok sloeg en een kwartier voor tijd werd het harde werk beloond met de 2-1. Een beetje hulp kreeg het daarbij wel, want een voorzet van Gimenez werd in eigen doel gewerkt door Mirani.

In de laatste tien minuten waren er nog genoeg mogelijkheden om de score uit te breiden, maar onder andere Bullaude, Paixao en Szymanski troffen geen doel. In de slotseconde kreeg FC Volendam nog een rode kaart, toen Mbuyamba een doorgebroken speler neerhaalde. Hierna floot de matig leidende Gozubuyuk voor het eind van de wedstrijd. Een belangrijke en zwaarbevochten 2-1 overwinning voor Feyenoord, dat de voorsprong op de achtervolging behoudt.

Aanstaande donderdag speelt Feyenoord om 18:45 uur de return in de achtste finale van de Europa League tegen Shakhtar Donetsk. Zondag 19 maart staat om 14:30 uur de gigantisch belangrijke Klassieker op het programma in Amsterdam.