Zwak Feyenoord ontsnapt tegen tiental van FC Groningen

4 maart 2023 21:58

Zwak Feyenoord ontsnapt tegen tiental van FC Groningen; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft in de Eredivisie opnieuw weten te winnen. In een heel moeizame wedstrijd werd FC Groningen uiteindelijk met 1-0 verslagen. In de laatste minuut maakte Oussama Idrissi het enige doelpunt van de wedstrijd.

Feyenoord speelde een vrij zwakke eerste helft, waarin het nauwelijks voor gevaar kon zorgen. Veelzeggend was het feit dat FC Groningen doelman Verrips pas in de 43e minuut zijn eerste redding moest verrichten op een kopballetje van Santiago Gimenez. Verder kwam het gevaar van Feyenoord vooral voort uit hoekschoppen, maar dit leverde geen grote doelkansen op. FC Groningen wist er daarentegen wel in te slagen om een aantal keer voor Wellenreuther te verschijnen, met name via Elvis Manu. De ex-Feyenoorder had echter keer op keer geen goede controle, waardoor Feyenoord schadevrij de rust in kon gaan.

Na rust was het een stuk boeiender in De Kuip. Zo was Alireza Jahanbakhsh drie minuten na rust dichtbij de openingstreffer, maar Verrips stond goed gepositioneerd en kon redding brengen op het schot in de korte hoek. Twee minuten later kwam FC Groningen met tien man te staan, toen Isak Määttä een dubieuze tweede gele kaart kreeg van Joey Kooij. Feyenoord wist hier niet snel van te profiteren, want pas in de 70e minuut werd het via Idrissi weer gevaarlijk. Verrips pakte het schot van de linksbuiten knap uit de hoek. Ook op een inzet van dichtbij van Danilo bleek de doelman niet te passeren.

In de slotfase zette Feyenoord met aanvallende wissels alles op alles om de 1-0 te maken. Invaller Bullaude was erg dichtbij, maar zijn kopbal viel op de lat. De rebound werd in kansrijke situatie overgekopt door Gimenez. Het leek op 0-0 af te stevenen, maar in de 88e minuut viel dan toch het doelpunt. Een indraaiende voorzet van Oussama Idrissi werd door niemand aangeraakt en verdween zo pardoes in de verre hoek. In de blessuretijd leek Bullaude ook nog voor de 2-0 te zorgen, maar dit doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel van Gimenez.

Feyenoord trok hiermee een hele belangrijke en zware overwinning over de streep, die uitbundig werd gevierd met het publiek. Volgende week zondag speelt Feyenoord opnieuw thuis voor de competitie, want om 20:00 uur is FC Volendam te gast in Rotterdam. Aanstaande donderdag staat eerst nog de uitwedstrijd tegen Sjachtar Donetsk op het programma.