Sterke eerste helft brengt overwinning voor Feyenoord in Sittard

26 februari 2023 14:08

Sterke eerste helft brengt overwinning voor Feyenoord in Sittard; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagmiddag een ruime overwinning geboekt op bezoek bij Fortuna Sittard. Na een comfortabele 0-3 ruststand werd het uiteindelijk 2-4 voor de ploeg van Arne Slot. De doelpunten van de Rotterdammers kwamen op naam van Mats Wieffer, Santiago Gimenez, Igor Paixao en een eigen doelpunt van Navarro.

De eerste helft zou vrij eentonig worden. Fortuna leek even op voorsprong te komen, maar Yilmaz stond ruim buitenspel. Na deze afgekeurde goal in de vijfde minuut maakte Feyenoord de dienst uit en dat werd al snel in de score tot uitdrukking gebracht. De 0-1 viel na tien minuten spelen, dankzij een eigen doelpunt van Navarro. De Fortuna-verdediger kopte een corner achter zijn eigen doelman, nadat deze was verlengd door David Hancko. Vijf minuten later verdubbelde Mats Wieffer de marge, door de bal vanaf een meter of 25 snoeihard in de kruising te jagen.

Fortuna kon af en toe in de buurt komen van het strafschopgebied van Feyenoord, maar Timon Wellenreuther hoefde geen enkele keer in actie te komen. Zijn collega-doelman Pandur had het wat drukker, maar grote reddingen waren niet noodzakelijk. Feyenoord bleef oppermachtig op het veld en vlak voor rust viel ook nog eens de 0-3, al mocht het daar Fortuna opnieuw voor bedanken. Een te korte terugspeelbal van Ferati werd onderschept door Alireza Jahanbakhsh, die de bal af gaf aan de vrijstaande Santiago Gimenez. Veel makkelijker dan deze zal de Mexicaan ze niet gemaakt hebben, die zijn ploeg op 0-3 kon zetten.

Precies wat Feyenoord niet wilde, gebeurde vlak na rust: al in de 48e minuut maakte Fortuna de aansluitingstreffer via Duarte. Nadat Cox hard op de paal schoot, werd de rebound via de billen van Wieffer achter Wellenreuther geschoten. Het publiek ging er weer achter staan en even leek Feyenoord te bibberen. Het overleefde het korte offensief en na een uur spelen bracht Slot Danilo en Paixao in de ploeg voor Gimenez en Jahanbakhsh. Een paar minuten later zorgden de ingevallen Brazilianen voor de 1-4: een voorzet van Pedersen werd door Danilo teruggelegd op Paixao, die via Cox de verre hoek vond.

Een klein kwartier voor tijd was er nog meer heuglijk nieuws voor Feyenoord: Gernot Trauner maakte na lang blessureleed zijn rentree. Hij kwam in het veld voor Mats Wieffer. Ook Marcos Lopez en Ezequiel Bullaude kwamen in de ploeg voor Quilindschy Hartman en Oussama Idrissi. Feyenoord was via Dilrosun nog dicht bij de 1-5, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald. Ook Danilo werd nog gevaarlijk met het hoofd, maar zijn inzet verdween over de goal van Pandur. Toch was het Fortuna dat nog wist te scoren, want uit een corner stond verdediger Siovas vogelvrij: 2-4. Verder kwamen de Limburgers niet, waardoor de eindstand op 2-4 werd bepaald.

Aanstaande woensdag is alweer de volgende wedstrijd van Feyenoord. Om 20:00 uur speelt het in het Abe Lenstra Stadion de kwartfinale van de KNVB Beker tegen sc Heerenveen. Zaterdagavond 4 maart volgt de competitiewedstrijd tegen FC Groningen in De Kuip.