Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord in Europa League tegen Shakhtar Donetsk

24 februari 2023 12:19
Foto: Pro Shots

Feyenoord in Europa League tegen Shakhtar Donetsk; image source: Pro Shots

Feyenoord zal het in de achtste finales van de Europa League moeten opnemen tegen Shakhtar Donetsk. Dat werd vrijdagmiddag duidelijk tegen de loting in het Zwitserse Nyon. Feyenoord heeft als groepswinnaar het thuisvoordeel in de return die op donderdag 16 maart in De Kuip zal worden gespeeld. Een week eerder vindt de heenwedstrijd plaats. De UEFA maakt op een later moment de exacte aanvangstijdstippen bekend.

Vanwege de oorlog in Oekraïne speelt Shakhtar de thuisduels in Warschau. In Polen mogen er echter geen supporters van Feyenoord aanwezig zijn door een straf van de UEFA.

Eenmaal eerder stond Feyenoord tegenover Shakhtar Donetsk. Beide teams troffen elkaar in de groepsfase van de Champions League in het seizoen 2017/2018. De Oekraïners wisten zowel thuis als uit te winnen.

Shakhtar nam dit seizoen deel aan de groepsfase van de Champions League en eindigde in een groep met Real Madrid, RB Leipzig en Celtic op een derde plaats. Het kwam daardoor uit in de play-off ronde van de Europa League en daarin werd donderdag na strafschoppen afgerekend met het Franse Stade Rennais.




Tags

shakhtar donetsk uefa aanvangstijdstippen celtic groepswinnaar heenwedstrijd kuip leipzig madrid nyon oekraine oekrainers oorlog polen rennais stade warschau

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Geen gemakkelijke loting maar die kan je in de achtste finale ook niet meer echt verwachten.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer