Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: Feyenoord doet goede zaken

20 februari 2023 19:23
Foto: Pro Shots

COLUMN: Feyenoord doet goede zaken; image source: Pro Shots

Beste Feyenoord-vrienden,

Het venijn zat op de late zaterdagavond - net als tegen PSV - wederom in de staart. Maar waar dat tegen de Zwartrokken “slechts” een 2-2 gelijkspel opleverde (wel na een 0-2 achterstand!!), was deze late uithaal goed voor de volle winst. Waarna De Heilige (maar wel gedateerde) Voetbaltempel waarlijk explodeerde.

Vooraf voorspelde een altijd vóór mij zittende “vakgenoot” uit UU dat indien Feyenoord zou winnen onze club dan ook kampioen zou worden. Er is echter nog een lange weg te gaan met 12 resterende wedstrijden in het verschiet. Met niet meer het zwaarste programma voor de boeg, al zit daar nog wel de traditionele strafexpeditie richting de residentieloze hoofdstad bij en zullen we de uitwedstrijden tegen Sparta, Fortuna Sittard en ook NEC zeker niet moeten onderschatten.

De eerste helft was een lange en saaie zit met net als tegen PSV al in een vroeg stadium een achterstand, ditmaal door een ongelukkig eigen doelpunt van Dilrosun. En daardoor liepen we dus wederom achter de feiten aan. Waarbij Kökcü als architect op het middenveld node werd gemist! Maar die is er de volgende wedstrijd weer bij. En ook Gernot Trauner zal naar verluidt binnenkort weer aansluiten bij de groep, mits het herstel doorzet en bestendig blijft.

En doelman Wellenreuther begint langzaamaan een meer betrouwbare sluitpost te worden want hij greep een paar maal bekwaam en resoluut in. Zodanig zelfs dat hij tegen het hoofd werd getrapt door de een fractie te laat aanstormende Pavlidis en opgelapt moest worden eer hij weer stevig en “operationeel” op zijn benen kon staan. Het niveau van Bijlow zal ietwat te hoog gegrepen voor hem zijn, maar hij groeit langzaam naar hetgeen je van een reservekeeper van Feyenoord mag verwachten, te weten een onvervalste second best doelman.

De eerste helft was dus gewoon een grote tegenvaller. Op de wijze waarop toen van beide kanten werd gespeeld kun je drie dagen voetballen zonder dat er een kans wordt gecreëerd laat staan een doelpunt gescoord. Behalve dan die ongelukkige eigen goal van Javairô Dilrosun uit één van de corners die AZ in die eerste helft mocht nemen tegen Feyenoord nul.

AZ speelde gecontroleerd en geconcentreerd en gaf niets weg. Maar toen kwam dan toch vanuit het niets die tijdens de trainingen ingestudeerde actie met een voorzet van Timber welke via het knikkende hoofd van de Iraniër Jahanbakhsh snoeihard in de verre hoek verdween. En met die geruststellender tussenstand kon dus de rust worden ingegaan.

En na de rust tapte Feyenoord toch uit een ietwat ander vaatje. Legde AZ meer zijn wil op en de Alkmaarse kaasdragers kwamen er aanvallend zelf nauwelijks meer aan te pas. Je hoopt dan als supporter dat nu eindelijk wel weer eens een topwedstrijd wordt gewonnen. Zoals eerder dit seizoen uit bij AZ en thuis tegen FC Twente geschiedde.

Lange tijd leek het daar niet op behoudens een buitenspelgoal van Santiago Gimenez en een afgemeten assist waaruit de Mexicaan met Argentijnse roots wel raak had mogen koppen maar het niet deed. Maar toen gebeurde het dan toch en was het de Noorse verdediger Marcus Holmgren Pedersen die wellicht dacht “niet geschoten is altijd mis” en vervolgens via de uitgestoken voet van Karlsson afdrukte waardoor de bal met een mooie kromming gelijk een mortier de roos trof.

Daarmee kreeg Feyenoord eindelijk wat het sinds de winterstop in de achtereenvolgende topwedstrijden reeds eerder verdiende: de volle winst. Het deed daarbij goede zaken, want behalve AZ verspeelden ook PSV en FC Twente kostbare punten in hun achtervolging van de huidige koploper Feyenoord. Alleen Ajax profiteerde wederom van de vederlichte reeks die het bezig is af te werken, maar voor de Mokummers ligt in de laatste fase nog een zwaar programma in het verschiet waaronder uitwedstrijden tegen PSV en FC Twente.

ForLife en ForEver
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart
Discussieer mee op de forums


Tags

twente column dilrosun verschiet aanstormende achtervolging afdrukte afgemeten architect bekwaam bestendig bijlow boeg buitenspelgoal corners ditmaal doorzet eer explodeerde fortuna fractie geconcentreerd gecontroleerd gernot geruststellender getrapt gimenez heilige holmgren ingestudeerde iranier jahanbakhsh javairo kaasdragers karlsson knikkende kokcu kostbare kromming marcus mokummers mortier node onvervalste operationeel opgelapt pavlidis pedersen roos saaie santiago sluitpost snoeihard sparta staart strafexpeditie tapte timber trauner uithaal vaatje vakgenoot vederlichte venijn verspeelden voetbaltempel voorspelde waarlijk wellenreuther

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 29.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane agema arneslot carranza dijk fer fleur geert gekke gimenez hag hancko intensiteit liverpool minteh priske pvv rutte sahin santiago serrano slot sparta timmermans vvd wehave wilders willykment yesilgoz yoda