Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord deelt mokerslag uit met winst tegen AZ

18 februari 2023 23:04
Foto: Pro Shots

Feyenoord deelt mokerslag uit met winst tegen AZ; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft een enorme stap gezet richting de landstitel. Een direct duel om de koppositie tegen AZ werd winnend afgesloten. Alireza Jahanbakhsh en Marcus Pedersen zorgden voor de zege nadat Javairo Dilrosun een eigen doelpunt had gemaakt.

De topper begon enkele minuten later vanwege het vele vuurwerk dat werd afgestoken. Feyenoord nam vervolgens direct het initiatief en was veelvuldig aan de bal. Het eerste gevaar kwam echter van AZ en de Alkmaarders kwamen na ruim een kwartier spelen zelfs op voorsprong. Na een hoekschop werd de bal door Javairo Dilrosun in eigen doel gekopt.

Feyenoord had het vervolgens lastig tegen AZ en wist geen aanval te creëren. Omdat ook AZ geen kans kreeg, leek het duel af te stevenen op een 0-1 ruststand. In de blessuretijd was de eerste bal op doel echter meteen raak voor Feyenoord. Uit een voorzet van Oussama Idrissi kopte Alireza Jahanbakhsh knap binnen.

Ook in de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Feyenoord had vooral de bal, maar wist niet tot kansen te komen. Datzelfde gold voor AZ, dat in de gehele wedstrijd zelfs geen enkel schot op doel wist te krijgen. Na een uur spelen leek de ploeg van Arne Slot op voorsprong te komen, maar Santiago Gimenez stond buitenspel en het doelpunt werd dan ook afgekeurd.

Feyenoord leek opnieuw een punt over te houden aan een topper, maar dat veranderde in de laatste minuut. Een schot van Marcus Pedersen werd van richting veranderd en belandde heerlijk in de kruising. De Kuip ontplofte van vreugde. In de blessuretijd wist Feyenoord de boel gesloten te houden, zodat de winst een feit was en de voorsprong op AZ nu is opgelopen naar vijf punten. Met alleen Ajax nog volgende maand als topaffiche ligt de weg naar een nieuwe landstitel volledig open.




Discussieer mee op de forums


Tags

alireza dilrosun jahanbakhsh javairo landstitel marcus mokerslag pedersen topper arne gimenez idrissi kruising kuip ontplofte oussama santiago slot spelbeeld topaffiche vuurwerk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.346 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat ueda willykment woerts woningbouw yoda