Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord pakt zege op bezoek in Heerenveen

12 februari 2023 16:24
Foto: Pro Shots

Feyenoord pakt zege op bezoek in Heerenveen; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de lastige uitwedstrijd tegen sc Heerenveen in winst weten om te zetten. In het Abe Lenstra Stadion werd met 1-2 gewonnen. Lutsharel Geertruida en Santiago Gimenez zorgden voor de doelpunten.

Feyenoord begon niet goed aan de wedstrijd, want in de openingsfase kreeg de thuisclub een aantal goede mogelijkheden. Zo schoot Van Hooijdonk in kansrijke positie over en leek sc Heerenveen in de 17e minuut zelfs op voorsprong te komen via Bochniewicz. De verdediger tikte binnen uit een hoekschop, maar aanvaller Nunnely stond hiervoor rakelings buitenspel. Daar kwam Feyenoord goed weg.

Na deze waarschuwing pakte Feyenoord de wedstrijd over en kwam het al snel op 0-1 en na ruim een half uur ook op 0-2. De 0-1 kwam op naam van Lutsharel Geertruida, die bij de tweede paal simpel kon binnentikken nadat een corner bij de eerste paal was verlengd door David Hancko. Niet veel later volgde zoals gezegd de 0-2 en deze werd gemaakt door Santiago Gimenez, die een goede individuele actie bekroonde met een strak schot in de verre hoek.

In de tweede helft bracht sc Heerenveen een kwartier voor tijd de spanning terug, via een prachtige uithaal van invaller Van Ottele. Verder kwam de club van Kees van Wonderen echter niet, waardoor Feyenoord drie zeer belangrijke punten aan het totaal kon toevoegen. Enige minpuntje van vandaag was de gele kaart voor Orkun Kökcü, die hierdoor de topper tegen AZ aan zich voorbij moet laten gaan.

Het duel tegen AZ begint aanstaande zaterdag om 21:00 uur in De Kuip.




Discussieer mee op de forums


Tags

heerenveen geertruida gimenez santiago bekroonde binnentikken bochniewicz hancko hooijdonk kansrijke kokcu kuip minpuntje nunnely openingsfase ottele rakelings strak thuisclub tikte topper uithaal wonderen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.340 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve danall ego eredivisie gaal geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong jorien kloese knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat ueda willykment woerts yoda