Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: ‘Het was hetzelfde riedeltje als tegen PSV’

9 februari 2023 10:16

In een ware thriller heeft Feyenoord zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Na een 0-2 achterstand werd het op de valreep 2-2, en in de verlenging volgden nog eens vier doelpunten. Bronkhorst was uiteindelijk de schlemiel door als enige een penalty te missen voor NEC. Na de wedstrijd deed trainer Arne Slot zijn verhaal bij ESPN.

“Zowel in de rust als na afloop van de wedstrijd was het hetzelfde riedeltje als tegen PSV. Gedurende de tweede helft hebben we genoeg kansen gehad op de aansluitingstreffer. We hebben alle aanvallende troeven gebracht. Net als je denkt dat het hem niet meer gaat worden, doe je het team te kort. Na de rode kaart heb je nog een klein beetje hoop, maar als je vrij snel de 2-2 maakt, hoop je op nog meer. In de verlenging werd de vermoeidheid een dingetje, al hebben we alsnog wel wat kansen gehad. Ik zou alleen liever wat minder vaak schieten, maar wel grotere kansen krijgen. We moeten veel moeite doen om kansen te creëren.”

Vervolgens kreeg Slot de vraag of hij blij was met het resultaat: “Wel met de mentaliteit die we getoond hebben. Niet met de 120 minuten die de wedstrijd heeft geduurd. Dat is niet ideaal met het oog op onze krappe selectie, maar mentaal is het wel een opsteker geweest. Fysiek hebben een aantal spelers ongelooflijk gepresteerd vandaag.”

Feyenoord kwam in de beginfase goed weg, toen een overtreding van Hartman niet werd bestraft met een kaart. Slot: “Quilindschy is een speler die altijd scherp en agressief verdedigt, maar die was té agressief. Hij is goed weggekomen met deze overtreding, want de bal speelde hij inderdaad niet.”

Over de vermeende interesse van Leeds United was Slot erg kort: “Ik heb helemaal niets gehoord, dat is het enige wat ik erover kan zeggen.”




Tags

slot arne riedeltje verlenging beginfase bronkhorst espn geduurd hartman knvb leeds opsteker quilindschy schlemiel thriller valreep verdedigt weggekomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.145 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda zorg