Feyenoord knokt zich naar punt tegen PSV

5 februari 2023 16:39

Feyenoord knokt zich naar punt tegen PSV; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft in de topper tegen PSV een punt weten te pakken. De ploeg toonde opnieuw veel veerkracht door na een 0-2 achterstand toch nog gelijk te maken. Alireza Jahanbakhsh maakte beide doelpunten.

Feyenoord nam direct het heft in handen en kreeg na enkele minuten spelen al de eerste mogelijkheid. Een schot van Orkun Kökcü werd tot twee keer toe door de verdediging geblokt. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Kökcü verspeelde de bal, waarna PSV vanuit de counter razendsnel toesloeg en via El Ghazi op voorsprong wist te komen.

Ook na de tegentreffer was het Feyenoord dat vrijwel constant aaan de bal was, maar moeite had om tot kansen te komen. PSV trok zich zo massaal terug dat er nauwelijks ruimte was om te voetballen. Pas halverwege de eerste helft volgde het eerste schot op doel, maar de poging van Santiago Gimenez werd door de doelman gekeerd.

Wat volgde was een lange periode waarbij beide ploegen in balbezit de ene na de andere fout maakten. Lange tijd kwam Feyenoord niet verder dan een afstandsschot van Quinten Timber dat net over het doel ging. Diep in blessuretijd kreeg Igor Paixão echter een enorme kans na een voorzet van Javairô Dilrosun. Hij kon de bal echter niet controleren, zodat er gered kon worden. De ploeg stond bij rust daarom met 0-1 achter.

In de tweede helft kwam Feyenoord een stuk feller uit de kleedkamer. Al snel kreeg het de grootste kans van de wedstrijd. Een kopbal van Santiago Gimenez werd door doelman Benítez gekeerd en ook de rebound van Timber wist hij te stoppen.

Halverwege de tweede helft kwam PSV met tien man te staan. Makkelie miste een smerige overtreding van Obispo, maar de VAR greep in en hij moest alsnog vertrekken. Met een man meer werd de druk direct vol opgevoerd, maar het was uitgerekend PSV dat opnieuw scoorde. Terwijl het een man minder had, had het in de aanval een overtal situatie en Hazard schoot de 0-2 in het doel.

Arne Slot greep direct in en bracht met Danilo een extra aanvaller binnen de lijnen. Al snel leidde dat opnieuw tot een grote kans voor Feyenoord, maar opnieuw wist Benitez redding te brengen. Tien minuten voor tijd viel dan de aansluitingstreffer. Het eenrichtingsverkeerd werd beloond toen een voorzet van Oussama Idrissi door Alireza Jahanbakhsh werd binnen gekopt.

Het publiek in De Kuip ging er vol achterstaan en de druk werd door Feyenoord nog verder opgevoerd. Met Patrik Wålemark voor Dávid Hancko bracht Slot nog een aanvaller binnen de lijnen, zodat Feyenoord in de resterende minuten met vijf aanvallers speelde. In de laatste minuut volgde er nog een opstootje toen derde doelman van PSV Waterman de bal vasthield bij een inworp en dat leidde tot geel voor onder meer Idrissi.

Vanwege al het oponthoud werden er negen minuten blessuretijd gegeven. Bij het ingaan van die blessuretijd was Feyenoord direct dicht bij een doelpunt, maar een schot van Danilo ging net naast de verkeerde kant van het doel. De Braziliaan kreeg twee minuten later opnieuw een enorme kans, maar dit keer wist Benitez redding te brengen, terwijl een poging van Jahanbakhsh net over het doel werd gekruld.

Het waren de invallers die uiteindelijk het verschil maakten. Uit een pass van Idrissi zorgde Jahanbakhsh met een heerlijk schot van afstand tot de volkomen terechte gelijkmaker. In de paar minuten die resteerden werd vervolgens vol gejaagd op de winst, maar kansen volgden er niet meer. Feyenoord pakte daardoor een punt in de topper tegen PSV.