Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'De arbitrage speelt een cruciale rol in topwedstrijden'

29 januari 2023 15:19

In gesprek met ESPN was Arne Slot woedend dat Feyenoord geen strafschop had gekregen. "Het was een onacceptabel moment van de arbitrage", aldus Slot. "Ik heb tegen de spelers in de kleedkamer gezegd dat ik vind dat ze echt een heel goede prestatie hebben geleverd. Het enige waarvan ik vind dat Twente verder is dan ons is dat ze slimmer zijn."

Slot ging verder: "Ergens een duwtje geven, een overtreding maken waar de scheidsrechter dan niet voor fluit. Je verwacht dan dat spelers door gaan hebben wat er allemaal mag. Dan is het heel teleurstellend dat als het zo'n licht duwtje is waarbij de eerste duw ook nog eens door Brenet wordt gegeven. Dit kun je echt niet geloven. Ik herhaal het nog maar eens: de arbitrage speelt een cruciale rol in topwedstrijden en dat is vandaag ook weer. Dit is echt een onacceptabele beslissing. Dit is overduidelijk een strafschop."

Gevraagd werd aan de trainer of hij verschillen zag met het gelijkspel tegen Ajax. "Er zitten wel overeenkomsten in. Ook nu kwamen we voor en ook nu scoorden ze met hun eerste kans. Daarna heb ik ook weer dezelfde reactie gezien van mijn team en had de teleurstelling niet de overhand", zo gaf hij aan. "Ik kan er alleen niet aan voorbij gaan dat na het penaltyincident Twente ook een enorme kans kreeg."

Slot kreeg ook de vraag wat hij volgende week tegen PSV anders wil zien in een topwedstrijd. "Wat dacht je van drie punten?", zei hij gevat. "We moeten een keer recht doen aan wat we verdienen. Vandaag en ook vorige week hebben we gezien wat je allemaal goed moet doen in een topwedstrijd om te kunnen winnen, omdat aan allebei de kanten veel kwaliteit in het veld staat en het heel dicht bij elkaar staat. Een topwedstrijd winnen is niet makkelijk, dat blijkt ook vandaag wel."
Tags

slot arbitrage arne twente brenet duw espn gevat herhaal onacceptabele penaltyincident

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Feyenoord E-zine

Meer dan 25.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane amerika arne eredivisie geertruida gimenez groningen hamstra hancko hartman heitinga huntelaar kloese kokcu latijns liverpool lopez mega middenveldert nederland overmars sjonnie slot socrates szymanski vakkiek vissers ward wieffer willykment