Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord speelt gelijk in topper tegen FC Twente

29 januari 2023 14:13
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelt gelijk in topper tegen FC Twente; image source: Pro Shots

Feyenoord is in de topper tegen FC Twente tegen puntverlies aangelopen. Het duel in Enschede eindigde in een 1-1 gelijkspel. Santiago Gimenez maakte het enige doelpunt voor Feyenoord. De ploeg van Arne Slot mocht zich echter meermaals bestolen voelen door de arbitrage.

Feyenoord had het in de openingsfase nog lastig met FC Twente en kwam maar moeilijk tot kansen. De ploeg van Arne Slot wist echter steeds meer grip te krijgen en de eerste grote kans was na een half uur spelen direct raak. Uit een voorzet van Sebastian Szymański kopte Santiago Gimenez de 0-1 tegen de touwen.

In de eerste helft volgden verder geen kansen meer, zodat Feyenoord met een voorsprong de rust in ging. Wel kreeg Justin Bijlow nog een opmerkelijke gele kaart. De doelman kwam ver uit zijn doel en gleed de bal over de zijlijn om een counter te voorkomen. Hij voorkwam vervolgens dat FC Twente snel kon ingooien door een tweede bal in het veld te gooien en wist daardoor een grote kans op de gelijkmaker om zeep te helpen voor de thuisploeg.

In de tweede helft had Feyenoord weer aanmerkelijk meer moeite met het spel van de Tukkers. Ondanks dat Feyenoord via een vrije trap van Orkun Kökcü zelf ook een grote kans had gekregen, stond het halverwege de tweede helft weer gelijk. Quilindschy Hartman ging te slap het duel aan, zodat Brenet de 1-1 kon binnen koppen.

De frustraties bij Feyenoord namen echter steeds meer de overhand. De onvrede was duidelijk merkbaar omdat overtredingen op Feyenoord onbestraft bleven en andersom voor heel lichte dingen direct een vrije trap aan FC Twente werd gegeven. Dat werd in de slotfase op zeer bizarre wijze opnieuw duidelijk. Aanvoerder Pröpper maakte duidelijk hands in het strafschopgebied. Een penalty werd echter niet gegeven omdat de verdediger zogenaamd in zijn rug werd geduwd.

Feyenoord had daarvoor al enkele mogelijkheden gekregen om te scoren en ontsnapte nog geen minuut na het penaltymoment aan een achterstand. Bijlow wist met twee voortreffelijke reddingen een nieuwe tegentreffer te voorkomen. In het restant volgden er geen kansen meer. Gezien het spelbeeld was het 1-1 resultaat wellicht terecht, maar Feyenoord mocht zich wederom bestolen voelen door beslissingen van de arbitrage.




Discussieer mee op de forums


Tags

twente topper arbitrage arne bijlow gimenez santiago slot aanmerkelijk brenet counter enschede geduwd gleed hands hartman ingooien kokcu merkbaar onvrede openingsfase overtredingen penaltymoment quilindschy sebastian slap spelbeeld szymanski voorkwam zeep zijlijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.434 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fitheid gelul jacobs jans joseph kraaij liverpool marquis meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren peeters persie ron schreuder slot stengs streuer twente wereldsalaris