Makkelijke avond voor koploper Feyenoord tegen NEC

25 januari 2023 23:19

Makkelijke avond voor koploper Feyenoord tegen NEC; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft woensdagavond goede zaken gedaan in de Eredivisie. Nadat PSV en FC Twente punten hadden laten liggen, wist de ploeg van Arne Slot wel te winnen. In een ijskoude Kuip werd NEC met 2-0 aan de kant gezet via een vroeg doelpunt van Dilrosun en een penalty vlak voor rust van Kökcü.

Bij de eerste aanval van de wedstrijd was het direct raak voor Feyenoord. Een mooie combinatie tussen Pedersen en Dilrosun werd door laatstgenoemde achter Cillessen binnen geschoten. Na de 1-0 bleef Feyenoord de opbouw van NEC onder druk zetten, waar de Nijmegenaren het lastig mee hadden. Af en toe kwamen ze door de druk van Feyenoord heen, maar met name Geertruida onderschepte achterin veel ballen. Op één schotje na viel er daarom weinig te doen voor Bijlow.

Feyenoord was eigenlijk ook niet bij machte om grote kansen te creëren. Het weinige gevaar kwam vooral voort uit afstandsschoten van Dilrosun en Idrissi, die de licht geblesseerde Paixao had vervangen. Toch werd het in de blessuretijd nog 2-0, want na een lange loopactie van Gimenez moest Marquez aan de noodrem trekken: penalty en een rode kaart. De penalty werd feilloos benut door Kökcü. In de tweede helft lukte het Feyenoord niet om de voorsprong verder uit te breiden, maar hoefde het ook niet te vrezen voor een wederopstanding van de Nijmegenaren. Zo werd het een koude kermis voor NEC en bleven de punten gewoon weer in Rotterdam.

Aanstaande zondag staat voor Feyenoord de volgende wedstrijd op het programma. Dan wordt er om 12:15 afgetrapt uit tegen FC Twente.