Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: Het is een cliché, maar Feyenoord deed hele goede zaken

16 januari 2023 11:59
Foto: Pro Shots

COLUMN: Het is een cliché, maar Feyenoord deed hele goede zaken; image source: Pro Shots

Beste Feyenoord-vrienden,

Voor ik start met ons dierbare Feyenoord kom ik nog even terug op het dodelijke verongelukken van de oudste broer, slechts 19 jaar oud, van onze kleindochter Emma (4 jaar) als gevolg van een “eenzijdig ongeval” tussen Deurne en Bakel.

Afgelopen zaterdag, een week na de fatale gebeurtenis, kreeg Wesley een zeer groots opgezette laatste groet van tientallen vrachtwagentrucks. Zowel tijdens zijn laatste tocht van Deurne naar het crematorium in Venray waarbij zijn kist werd vervoerd op de truck van zijn vader als ter plekke door een erehaag van daar nog eens tientallen langs de kant van de weg opgestelde en – met voorafgaande toestemming van de lokale autoriteiten - luid toeterende vrachtwagens.

Zijn zwaar getroffen ouders, alsmede de nog in leven zijnde grootvader van moeders kant en verdere familie krijgen er hun Wesley niet voor terug, maar het was toch wel een heel indrukwekkend eerbetoon. De burgemeester deelde mij als raadslid eerder vorige week voorafgaande aan een commissievergadering desgevraagd mede dat zij – indien op prijs gesteld – op afspraak bij de moeder in Deurne op bezoek zal gaan.

Wellicht kan ook een profane gezagsdrager op bescheiden wijze een beetje piëteit en troost bieden in deze voor de moeder, maar ook voor jongere broer Gijs en zusje Emma zo donkere dagen. Overigens heeft burgemeester Greet Buter dat enige weken geleden ook gedaan bij een in Liessel omgekomen jongeman van 21 jaar, die op zijn fiets door een vrachtwagen werd aangereden, echter wel geheel buiten de schuld van die arme chauffeur om. Het zal je maar overkomen tijdens het uitoefenen van je beroep.
Truckers brengen indrukwekkend eerbetoon aan overleden Wesley | Brabant | bd.nl

En na de rouwvolle lange sessie welke bijna de gehele dag in beslag nam gaat het leven na een ruwe omschakeling weer rauwelijks verder en konden we slechts hopen dat Feyenoord het met zijn in vele opzichten grootse status niet slechter zou doen dan de amateurs uit Spakenburg, die FC Groningen de afgelopen week in de eigen Euroborg op uiterst pijnlijke wijze uitschakelden voor de beker.

Daarmee zijn “de Blauwen” op weg de geschiedenis te herhalen van “de Roden” uit hetzelfde dorp, te weten IJsselmeervogels dat op 13 maart 1975 het toen ook “grote” AZ in Alkmaar in de kwartfinale uitschakelde.
1/4 finale KNVB beker | IJsselmeervogels

Gelukkig liet Feyenoord het bij lange na niet zover komen. De ploeg die het geruime tijd zal moeten doen zonder Trauner en Timber overklaste het zwakste FC Groningen aller tijden vanaf minuut één en liep in de eerste helft via Igor Paixao en Orkun Kökcü vrij vlot uit naar een relatief veilige ogende stand van 0-2 maar verzuimde toch ook een groot aantal kansen en mogelijkheden te verzilveren.

En al was het kwaliteitsverschil nog zo groot, het had de Rotterdamse equipe in de tweede helft toch nog kunnen opbreken aangezien er een fase in het tweede bedrijf was waarin de “Grunningers” met name via Pepi via een handvol kansen toch zo maar langszij had kunnen komen. Het was toen met name doelman Justin Bijlow die met enkele knappe reddingen het onheil wist af te wenden. En nadat de Mexicaan met Argentijnse roots Santiago Gimenez in de blessuretijd een tegenstoot bekwaam afrondde en daarmee eindelijk weer eens scoorde was het gedaan met de noordelijke koopman.

Feyenoord zat dus na de eerdere bekerwinst ook in competitieverband op rozen en mocht het er volgende week eindelijk weer eens in slagen een veel te lange traditie van het onderspit delven tegen de voormalige aartsrivaal te doorbreken door nu eens te winnen (die 6-2 van een paar jaar geleden werd gevolgd door een 0-3 bekernederlaag en daarmee lieten we ons toch weer in de luren leggen), dan zal het lastig worden voor de Zodenzonen (naamgever is Gerard Cox) om alsnog ten derde male in successie de titel te grijpen. En deze keer zit het stadion wél vol met het Legioen en is er dus in die zin geen sprake meer van competitievervalsing als gevolg van lockdownplagen.

ForLife en Forever
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart
Discussieer mee op de forums


Tags

deurne cliche column eerbetoon emma groningen ijsselmeervogels aangereden aartsrivaal afrondde alkmaar bakel bekernederlaag bekerwinst bekwaam beroep bijlow blauwen buter chauffeur commissievergadering competitievervalsing cox crematorium delven dodelijke dorp eenzijdig equipe erehaag euroborg fatale fiets gebeurtenis gerard gezagsdrager gijs gimenez greet groet grootse grootvader grunningers handvol herhalen igor jongeman jongere kist kleindochter knvb kokcu koopman kwaliteitsverschil langszij legioen liessel lockdownplagen luren moeders naamgever noordelijke ogende omgekomen omschakeling onderspit ongeval onheil opgezette paixao pepi pieteit profane raadslid rauwelijks roden rouwvolle rozen ruwe santiago sessie spakenburg successie tegenstoot timber titel tocht toeterende trauner troost truck truckers uitschakelde uitschakelden venray verongelukken vlot vrachtwagen vrachtwagens vrachtwagentrucks wenden zodenzonen zusje zwakste

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.363 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane administratieve blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kasperk kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo nieuwbouw praag renovatie rvc slot sobat wieffer willykment woningbouw yoda