Transparent
Inloggen
Sluiten

Orkun Kökcü: ‘Vaak trainen zorgt voor een vaste trap’

15 januari 2023 18:46

Met een doelpunt van buiten de zestienmeter was Orkun Kökcü zondagmiddag opnieuw belangrijk voor zijn ploeg. Sinds zijn debuut is hij de speler met de meeste Eredivisiegoals van buiten de zestienmeter. Na afloop werd deze statistiek aan hem voorgelegd door Hans Kraaij Jr.

“Een tijdje geleden las ik de statistiek. Ik moet het niet echt hebben van de teruggetrokken ballen, maar als ik zelf kan klaarleggen gaat het me goed af. Het midden was vaak vrij, want zij stapten niet echt uit. Dat zei ik tegen de jongens aan de zijkant. Ik stuurde hem echt richting de verre hoek. Als je er vaak op traint, krijg je een vaste trap. Ik heb vooral in de periode toen ik net bij het eerste kwam, heb ik erg veel geoefend. Nu houd ik het gewoon goed bij.”

Over de wedstrijd was Kökcü kort: “We waren echt gefocust in het begin, omdat we hem de afgelopen twee wedstrijden al snel tegen kregen. FC Groningen heeft het lastig en dan moet je gewoon beter zijn dan dit. Als Feyenoord zijnde kijken we alleen naar onszelf.”




Tags

kokcu eredivisiegoals groningen hans klaarleggen kraaij stapten teruggetrokken voorgelegd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda