Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord benut kansenregen tegen PEC en bekert door

12 januari 2023 23:04
Foto: Pro Shots

Feyenoord benut kansenregen tegen PEC en bekert door; image source: Pro Shots

In de strijd om de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker te bereiken, heeft Feyenoord donderdagavond korte metten gemaakt met PEC Zwolle. Hoewel de Zwollenaren snel op een 0-1 voorsprong kwamen, bleken zij niet bestand te zijn tegen de continue charges van Feyenoord. Met 3-1 (Danilo 2x, Wieffer) waren de Rotterdammers uiteindelijk te sterk voor de bezoekers uit het oosten.

Terwijl het in een regenachtige Kuip met bakken uit de lucht kwam vallen, viel ook het eerste tegendoelpunt na amper drie minuten uit de lucht. Medunjanin kreeg de bal op de rand van de zestien voor zijn voeten en roste de bal schitterend in de kruising. De vroege achterstand bleek vooral een valse start te zijn, want in het navolgende half uur bleef de ploeg van Slot drukken. Meermaals drong Feyenoord tot diep achter de Zwolse linies door, maar ontbrak het de Rotterdammers aan daadkracht om iets met die gunstige positie te doen. Kökcü die op de muur stuitte, Hartman die de bal over ramde, Szymanski die werd geblokt, Jahanbakhsh die een bal op de volley nam en rakelings over schoot en twee rebounds die zelfs geen leeg doel wisten te bereiken: het regende kansen bij Feyenoord, maar van een stroom aan doelpunten was beslist nog geen sprake.

Na een klein half uur spelen wist Feyenoord dan toch eindelijk op gelijke hoogte te komen. Doelman Hauptmeijer liet een cornerballetje uit zijn handen glippen, waarna basisdebutant Mats Wieffer kon profiteren. Zo’n vijf minuten later was het weer raak voor de Rotterdammers. Ditmaal was het Danilo die een hoekschop wist te verzilveren, terwijl Wieffer zijn naam nu als assistgever genoteerd zag worden.

Terwijl het Jahanbakhsh ook in de tweede helft maar niet lukte om te scoren, trapte Danilo tien minuten na de rust zijn tweede van de avond erin. De spits kreeg de bal voor de voeten op de rand van het doelgebied en maakte daar gretig gebruik van. Niet veel later leek Szymanski ook nog een doelpunt mee te gaan pakken, maar zijn inzet werd door de grensrechter afgevlagd. Na de 3-1 zat de wedstrijd in ‘t slotje en zouden beide teams tot aan de slotfase geen kansen meer creëren noch benutten. Ondanks de moeizame start had Feyenoord uiteindelijk dus een makkelijke route naar de volgende bekerronde.




Discussieer mee op de forums


Tags

danilo pec wieffer bekert jahanbakhsh kansenregen lucht rand szymanski afgevlagd assistgever basisdebutant bekerronde bestand charges continue cornerballetje daadkracht ditmaal doelgebied drong geblokt grensrechter hartman hauptmeijer knvb kokcu kruising kuip mats medunjanin metten muur navolgende oosten rakelings ramde rebounds regenachtige roste route slot stroom stuitte tegendoelpunt trapte zwollenaren zwolse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.144 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pvv reijnders rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer