Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: Op de valreep toch nog gelijk

9 januari 2023 23:19
Foto: Pro Shots

COLUMN: Op de valreep toch nog gelijk; image source: Pro Shots

Beste Feyenoord-vrienden,

Dit weekend werd ons jongste familielid en enige kleinkind, te weten kleindochter Emma, slechts vier jaar oud, geconfronteerd met een noodlottig ongeval van haar 19-jarige halfbroer. Wesley reed afgelopen zaterdagmorgen op weg naar zijn werk tussen Deurne en Bakel met hoge snelheid tegen een boom. Zijn auto vouwde zich om de boom heen en hijzelf werd door de klap op het wegdek geslingerd. Hulpverleners die ook per traumahelikopter waren toe gesneld konden niets meer voor hem doen.

En zo moesten wij als grootouders ons zeer verdrietige kleine meisje opvangen die huilde dat zij nu nog maar één broer (Gijs) heeft en dat Wesley een sterretje is geworden. Dan breekt als opa je hart wel in tweeën. Haar vader, die na zijn scheiding van Emma’s moeder weer bij ons in woont, heeft Emma meteen na haar geboorte (op 4 april 2018) lid gemaakt van de Feyenoord Kameraadjes.

Zodra de weergoden wat milder gestemd zijn zal ik haar in De Heilige Kuip introduceren. Dan zal er een geheel nieuwe wereld voor haar open gaan. Maar op dit moment is voetbal, zelfs als belangrijkste bijzaak in het leven, voor een tijdje wel een ijle zone in de familie.

Niettemin heb ik de wedstrijd op de voet gevolgd via het tekstueel verslag van Don Paul (zoals eerder door Rijmond-verslaggever Maurice Laparlière verteld kijken Diederik Gommers en ik vanwege wedstrijdstress nooit live naar Feyenoord via de tv maar alleen in De Kuip) en was ik opgelucht dat een nederlaag nog in de slotminuut van de reguliere speeltijd kon worden afgewend.

Nota bene door de Iraniër Alireza Jahanbakhsh waar men naar verluidt vanaf zou willen. Dat zal je altijd zien, dan komt zo’n speler ineens uit de verf met een ronduit schitterende goal welke de doelman volslagen kansloos liet.

En ja, toen ik vóór de wedstrijd las dat onze Twentse (!) “vriend” Bas Nijhuis zou fluiten had ik meteen al geen goede gevoel en wéér kwam dat uit bij het afkeuren van een zuiver doelpunt vanwege vermeend buitenspel. De man die ooit PSV-Feyenoord 10-0 floot en de score beïnvloedde met een makkelijk gegeven rode kaart aan Leerdam.

Tja, FC Twente beschouwt zich als een serieuze concurrent van Feyenoord, dus wijst de (K)NVB hem ff aan voor die lastige uitpot tegen FC Utrecht in de stiekeme hoop dat het uiteindelijk hun favorieten uit de residentieloze hoofdstad zal gerieven, zeker nu Feyenoord nog koploper is. Het zal wel supportersprietpraat van mij zijn, maar ik kan legio voorbeelden uit mijn driekwart eeuw oude leven oplepelen van overtuigende voorbeelden waarbij het rood-witte hemd uit Mokum de (K)NVB nader was dan de rood-wit-zwarte rok uit de wereldhavenstad.

Het makkelijkste voorbeeld is altijd de op het lekker neutrale veld van het Olympisch Stadion in 1960 gespeelde kampioenswedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. Ik heb overigens nooit begrepen dat Feyenoord hiermee akkoord ging. Hoe naïef kan je zijn!

Gelukkig voor Feyenoord wisten PSV, Ajax en AZ het afgelopen weekend ook hun wedstrijden niet te winnen. Alleen FC Twente zegevierde in een makkelijke thuiswedstrijd over Emmen. We houden dus nog onze drie punten voorsprong als koploper, maar zullen toch echt uit een heel ander vaatje moeten tappen willen we mee blijven doen voor de landstitel.

We hebben natuurlijk de stomme pech dat twee belangrijke sterkmakers geblesseerd zijn en kunnen alleen maar erop hopen dat ons al een halve eeuw armlastige Feyenoord er in slaagt om de broodnodige versterking aan te trekken. Want indien dat niet lukt om wat voor reden dan ook, dan kunnen we het spelen om de prijzen ook voor dit seizoen wel weer schudden.

Dat konden we gisteren gedurende de hele wedstrijd met uitzondering van de slotfase heel duidelijk terug zien. Want het vertoonde spel was zwaar onder de maat. Feyenoord werd pas wakker toen het laatste fluitsignaal al zo’n beetje in de lucht hing. Er volgde evenwel toch nog een lange blessuretijd waarin dus die goal werd afgekeurd welke ons winnende doelpunt zou hebben betekend en we hadden natuurlijk ook alsnog de bietenbrug op kunnen gaan. Dat laatste gebeurde gelukkig niet, het eerste (winnen dus) helaas ook niet.

ForLife en ForEver
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart
Discussieer mee op de forums


Tags

emma boom column eeuw kuip nvb twente valreep afgewend afkeuren alireza armlastige bakel beinvloedde beschouwt bietenbrug deurne diederik driekwart emmen evenwel familielid favorieten fluitsignaal geboorte gerieven geslingerd gesneld gijs gommers grootouders halfbroer heilige hemd huilde hulpverleners ijle introduceren iranier jahanbakhsh kameraadjes kampioenswedstrijd kleindochter kleinkind landstitel laparliere leerdam legio lucht maurice meisje milder mokum naief niettemin nijhuis noodlottig nota ongeval opa opgelucht oplepelen rijmond rok scheiding schudden slotminuut sterkmakers sterretje stomme supportersprietpraat tappen traumahelikopter tweeen twentse uitpot utrecht vaatje verdrietige verslag vouwde wakker wedstrijdstress weergoden wegdek wereldhavenstad woont zegevierde zuiver

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.853 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane agema arneslot carranza dijk fer fleur geert gekke gimenez hag hancko intensiteit liverpool minteh priske pvv rutte sahin santiago serrano slot sparta timmermans vvd wehave wilders willykment yesilgoz yoda