Transparent
Inloggen
Sluiten

Alireza Jahanbakhsh: 'Ik denk dat er uiteindelijk meer in zat’

9 januari 2023 09:53

Met een doelpunt vlak voor het eind van de reguliere speeltijd, bezorgde Alireza Jahanbakhsh Feyenoord een punt op bezoek bij FC Utrecht. De Iraniër, die vorige maand nog op het WK in Qatar actief was, blikte na afloop terug op de wedstrijd bij ESPN.

"We wisten dat het een moeilijke wedstrijd ging worden. De eerste tien minuten kwamen ze natuurlijk volle bak, maar uiteindelijk hebben ze maar één kans gehad voor rust. Na rust moesten we beter presteren om een resultaat te halen, en voor mezelf probeerde ik om gevaarlijk te zijn aan de rechterkant. We hadden alleen wel meer goals kunnen maken en de winst te pakken. Ik denk namelijk dat er meer in zat, vooral in de laatste 25 minuten. Helaas was de goal van Santiago buitenspel. Ik had echt het gevoel dat we gewoon hadden kunnen winnen. We hebben twee punten laten liggen.”

Over zijn invalbeurt zei Alireza het volgende: "Als aanvaller moet je acties maken, assists geven en scoren. Dat had ik in mijn gedachte toen ik in het veld kwam. Bij een 1-0 achterstand wil je proberen om de wedstrijd te veranderen en belangrijk te zijn. Ik denk dat alle invallers vandaag heel goed speelden. Na rust hebben we meer kansen gecreëerd dan voor rust. De trainer beslist natuurlijk de opstelling, maar een uitwedstrijd tegen Utrecht is altijd lastig. Zij speelden vooral in het midden van het veld heel compact. Daarom was het lastig voor ons om kansen te creëren. Met nieuwe spelers op de zijkant presteerden we beter na rust.”

Tenslotte ging hij nog even verder over het programma van Feyenoord in 2023: “We hebben Eredivisie, beker en ook nog de Europa League. Om flexibel en goed te presteren, heb je op elke positie gewoon twee of meer spelers nodig. Concurrentie maakt het team beter. Na het WK probeer ik sinds dag één weer om goed te trainen en wat de trainer dan ook beslist, ik probeer gewoon om belangrijk te zijn.”
Discussieer mee op de forums


Tags

alireza jahanbakhsh utrecht bezorgde compact eredivisie espn iranier presteerden qatar santiago

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.813 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane alireza biden bijlow danall democraten dtk geertruida gimenez hancko harris hartman jahanbakhsh kloese lopez nieuwkoop oostenrijk pedersen priske read slot smal socrates stengs trump tsoungui ueda willykment wingbacks zerrouki