Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Te weinig gecreëerd om goals te kunnen maken'

8 januari 2023 14:51

Laat in de wedstrijd kwam Feyenoord zondagmiddag langszij bij FC Utrecht. Een doelpunt van Alireza Jahanbakhsh bracht Feyenoord op gelijke hoogte, en dat was een verdiende uitslag. Dat vond ook trainer Arne Slot, die na afloop bij ESPN verscheen.

"We startten natuurlijk erg slap. We hadden bij de 1-0 twee of drie keer de kans om de bal weg te spelen, maar we bleven in het korte spel hangen. Dan sta je 1-0 achter in een uitverkocht stadion, met Nijhuis als scheidsrechter. Dan zit FC Utrecht er goed in en krijgen ze energie van het stadion. Tegen een agressieve tegenstander, wat zij goed deden, moet je zelf veel beter aan de bal zijn en sneller spelen om uit de duels te blijven. In de rust heb ik wel gezegd dat ik meer spelers van ons op de grond heb zien liggen, dan van hun. Daarnaast was het tempo in de eerste helft te laag en moest ik ook allebei mijn buitenspelers al snel wisselen. Daardoor hebben we te weinig kansen gecreëerd."

Na rust ging het iets beter bij Feyenoord, beaamde ook Slot: "We hebben Utrecht redelijk vermoeid, denk ik. Dat geeft aan dat we geïnvesteerd hebben om hun te vermoeien, maar daarnaast denk ik ook dat onze invallers een prima indruk hebben gemaakt. We hebben redelijk gevoetbald om de vrije man te vinden, maar we hebben gewoon te weinig gecreëerd om goals te maken. Vandaag stond er een elftal dat prima in staat moet zijn om deze wedstrijd te winnen, maar dat is niet gelukt. We hebben tot het laatst gevochten en er alles aan gedaan om te winnen. Het offensief leidde wel tot de verdiende gelijkmaker, maar het was net niet voldoende om de 1-2 te maken."

Tot slot ging Slot kort in op mogelijk inkomende transfers: "Wij zijn er mee bezig. We staan weliswaar bovenaan, maar hebben niet de financiële middelen van een ploeg die bovenaan staat. Op de achtergrond zijn mensen bezig om het elftal te versterken, maar ik houd me vooral bezig met de spelers die we op dit moment hebben."
Discussieer mee op de forums


Tags

slot arne utrecht alireza beaamde buitenspelers espn jahanbakhsh langszij nijhuis offensief slap vermoeien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Feyenoord E-zine

Meer dan 25.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane arnesen buitenspelers connecties danall danilo decennia dilrosun eredivisie geertruida gimenez hancko hartman idrissi jeugdspeler kasanwirjo kokcu kuijt lopez middenveldert oranje paixao pedersen scoringskans slot trauner twente vakkiek var willykment