Transparent
Inloggen
Sluiten

Vechtpot in Utrecht eindigt op het nippertje onbeslist

8 januari 2023 14:20
Foto: Pro Shots

Vechtpot in Utrecht eindigt op het nippertje onbeslist; image source: Pro Shots

Feyenoord is er in de eerste wedstrijd na de winterstop niet in geslaagd om de winst te pakken. Op bezoek bij FC Utrecht speelde het met 1-1 gelijk, dankzij een snelle goal van oud-Feyenoorder Jens Toornstra en een late gelijkmaker van Alireza Jahanbakhsh. De Rotterdammers konden maar weinig overtuigen in De Galgenwaard, maar vlak voor tijd werd alsnog een gelijkspel binnengesleept.

Feyenoord begon de januari-opening tegen FC Utrecht in een ietwat gewijzigde opstelling ten opzichte van vóór de winterse WK-break. Om tactische redenen koos Slot voor López in plaats van Hartman op linksback. Door blessures bij Trauner en Timber en een gebrek aan fitheid bij Wieffer mochten Rasmussen, Geertruida en Pedersen eveneens aan de aftrap verschijnen.

Feyenoord begon 2023 niet zoals gewenst, want bij de eerste de beste kans voor FC Utrecht was het al meteen raak, via uitgerekend Jens Toornstra. Een simpele voorzet vanaf de rechterkant werd door Dost teruggelegd op de inlopende Toornstra, die Bijlow met een lage schuiver passeerde. Bij Feyenoord was de eerste kans na 10 minuten spelen voor Danilo, die verrassend schoot en de bovenkant van de lat raakte.

Gaandeweg de eerste helft nam Feyenoord het initiatief in de wedstrijd, zonder grote kansen te creëren. Een afstandsschot van López in kansrijke positie leek gevaarlijk te kunnen worden, maar zijn inzet vloog over het doel van Barkas. Tot aan de rust bleef het een vechtwedstrijd, waarin beide ploegen het vooral van strijd en inzet moesten hebben. Gescoord werd er niet meer, waardoor de ploeg van Arne Slot met een 1-0 achterstand de kleedkamer opzocht.

In de tweede helft wist Feyenoord in de eerste tien minuten niets te creëren, waarna Arne Slot ingreep met een driedubbele wissel: Wieffer, Jahanbakhsh en Giménez kwamen in de ploeg voor Rasmussen, Dilrosun en Danilo, waardoor Geertruida een linie naar achteren verschoof. Ondanks alle wissels bleef het lastig voor Feyenoord om tot doelpogingen te komen. De eerste kans viel eigenlijk pas in de 70e minuut, toen Szymanski na een goed lopende combinatie tussen Jahanbakhsh en Pedersen vrij kon uithalen. Zijn schot was echter te onnauwkeurig en verdween ruim over het vijandelijke doel. Niet veel later kreeg Giménez een goede kans, maar oog in oog met Barkas vond hij de voeten van de doelman.

De laatste troef van Slot was om in de slotfase Bullaude te brengen voor López. Via Szymanski kreeg Feyenoord in de 79e minuut een goede kans op de 1-1, maar zijn vrije trap was te slap ingeschoten om Barkas te verslaan. Aan de overkant was FC Utrecht via Douvikas dicht bij de 2-0, maar gelukkig belandde zijn schot op de paal. In de 89e minuut wist Feyenoord alsnog toe te slaan en op gelijke hoogte te komen via Jahanbakhsh. Een voorzet van Idrissi werd bij de tweede paal verwoestend binnengeschoten door de Iraniër, waarna er ook nog eens 10 minuten blessuretijd bijkwam. Hierin was Idrissi al snel dichtbij de 1-2, maar zijn schot ging rakelings voorlangs. Ook Kökcü probeerde het van een meter of 18, maar opnieuw redde de Griekse doelman van Utrecht. In de laatste minuut kopte Giménez nog de 1-2 binnen, maar hij stond nipt buitenspel. Daarmee was de koek op en bleef de stand staan op 1-1.

Aanstaande donderdag speelt Feyenoord in de tweede ronde van de KNVB Beker tegen PEC Zwolle. In De Kuip wordt om 21:00 uur afgetrapt. Op zondag 15 januari gaan de Rotterdammers weer verder in de Eredivisie. Dan staat een bezoek bij FC Groningen op de planning.
Discussieer mee op de forums


Tags

utrecht jahanbakhsh slot barkas gimenez lopez toornstra arne danilo geertruida idrissi onbeslist pedersen rasmussen szymanski vechtpot wieffer aftrap alireza bijkwam bijlow binnengeschoten binnengesleept bovenkant bullaude dilrosun doelpogingen dost douvikas driedubbele eredivisie fitheid gaandeweg galgenwaard groningen hartman ingeschoten inlopende iranier kansrijke knvb koek kokcu kuip nipt onnauwkeurig opening overkant passeerde pec rakelings schuiver simpele slap teruggelegd timber trauner troef uithalen vechtwedstrijd verschoof verwoestend vijandelijke voorlangs winterse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.191 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico beelen bijbehorend bijschakelt carranza depay dumfries dutch figuren frimpong gakpo geertruida hancko ivanusec koeman kraaij kuip madrid middenveldert nederland oranje priske romano santi simons socrates stengs wehave