Transparent
Inloggen
Sluiten

Mats Wieffer: 'Meer minuten maken en uiteindelijk basiskracht worden zijn mijn doelen dit jaar'

4 januari 2023 10:59 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Mats Wieffer: "Meer minuten maken en uiteindelijk basiskracht worden zijn mijn doelen dit jaar"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International geeft Mats Wieffer aan dat hij dit kalenderjaar zijn kans wil gaan pakken bij Feyenoord. "Het is wachten op mijn kans en als die er komt, dan moet ik ’m pakken", aldus Wieffer. "Het gaat er uiteindelijk om dat ik het nu ga laten zien. Ik ben de afgelopen maanden steeds meer gaan spelen als invaller, maar het is niet de bedoeling dat dit mijn rol blijft. Ik wil meer minuten maken, uiteindelijk basiskracht worden. Dat zijn mijn doelen dit jaar."

Afgelopen zomer kwam de middenvelder over van Excelsior, maar raakte hij al snel geblesseerd aan zijn enkel. "Bij Excelsior had ik ook al een tijdje met pijnstillers gespeeld, een maand voor het einde van het seizoen had ik namelijk een stevige klap op mijn enkel gekregen", zegt hij daarover. "Toen ik bij Feyenoord begon voelde ik de enkel nog wel, maar het ging steeds beter. Ik wilde mezelf toen natuurlijk ook bewijzen, misschien dat je dan wat sneller doorspeelt met lichte klachten. Alleen dacht ik dat het ook echt wel goed zat met mijn enkel, tot ik er in die oefenwedstrijd vol doorheen ging."

Wieffer is vol vertrouwen over de tweede seizoenshelft die Feyenoord als koploper gaat beginnen. "We hebben de afgelopen maanden niet eens het meest geweldige voetbal laten zien", zegt hij daarover. "Wat we vooral goed doen, is als team verdedigen, waardoor we weinig kansen en doelpunten tegen krijgen. Daardoor hoeven we niet veel te creëren of te scoren om onze wedstrijden te winnen. Als we straks ook nog beter gaan voetballen, dan zit er inderdaad nog heel veel rek in ons als ploeg."

De middenvelder gaat verder: "Als je vooraf had gezegd dat we 2023 zouden beginnen als koploper van de Eredivisie én als groepswinnaar zouden zijn doorgegaan in de Europa League, dan had iedereen daar natuurlijk voor getekend."

Meer op VI.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

wieffer basiskracht mats excelsior doorgegaan doorspeelt eredivisie groepswinnaar pijnstillers rek

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg