Transparent
Inloggen
Sluiten

'Politiebond ACP wil wedstrijden in Eredivisie zonder publiek'

20 december 2022 10:03 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Politiebond ACP wil wedstrijden in Eredivisie zonder publiek"; image source: Pro Shots

Als het aan de politiebond ACP ligt worden wedstrijden in de Eredivisie voortaan zonder publiek gespeeld. Dat geeft voorzitter Wim Groeneweg aan in gesprek met De Telegraaf. Doel is om te zorgen dat er meer politie in de wijken is. "De capaciteit van de politie is gebrekkig en dat is zorgelijk", aldus Groeneweg. "We moeten prioriteiten stellen. Als we keuzes maken die opnieuw geen pijn doen, dan maken we geen keuzes."

Groeneweg gaat verder: "We moeten prioriteiten stellen. Als we keuzes maken die opnieuw geen pijn doen, dan maken we geen keuzes. Eén daarvan is dat er minder politie-inzet moet komen bij evenementen. Na de winterstop begint het voetbal weer in de Eredivisie. Om te zorgen dat er meer politie op straat is, zouden er geen bezoekers meer bij voetbalwedstrijden moeten zijn."

Hessel Koster, woordvoerder van de Nationale Politie, geeft aan dat de politie vaker 'nee' moet zeggen tegen bepaalde evenementen. "Omdat ander politiewerk voorgaat", zegt hij daarover. "Er liggen nog geen concrete voorbeelden van voetbalwedstrijden zonder publiek op tafel. Zowel landelijk als lokaal wordt al gekeken naar de voetbalkalender als het gaat om de capaciteit van de politie."

Meer op Telegraaf.nl
Tags

eredivisie acp groeneweg politiebond capaciteit prioriteiten hessel koster lokaal politiewerk telegraaf voorgaat wijken zorgelijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Voorstel getuigd van volledeig ontbreken van realiteitszin. Verbieden van uit-supporters zou bespreekbaar moeten kunnen zijn. Meest voor de hand liggende oplossing is een meldingsplicht voor de wedstrijden, een al jaren oud voorstel dat het perfect doet in de UK maar dat al even lang wordt tegengehouden door de politie.
+3/-0

2 maanden geleden
Misschien moeten we dan ook stoppen met het nachtleven; kroeg en discotheken dicht. Want 's nachts is er ook politie-inzet noodzakelijk wat afgaat van meer blauw in de wijk.

En als we dan toch bezig zijn, waarom dan niet gelijk een avondklok weer?

Volgens mij is de heer Groeneweg de lockdowns afgelopen jaren goed bevallen. Wat een gek.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Dat voorstel gaat wel heel snel en rigoreus. Starten met geen uitsupporters is idd een 1e optie (misschien is dat wat hij wil bereiken). Alcohol in de maatschappij altijd (niet alleen in het verkeer) naar max 0,5 promille. Andere grote evenementen ook goed bekijken. Veelplegers (zoals die debielen die je over de weg ziet scheuren) lang de gevangenis is, dat scheelt ook veel elkende. Geen drugs meer misschien haha....
+1/-0

 
2 maanden geleden
Klinkt als een politiestaat.

Ik ben een voorstander van een streng politie- en justitie-apparaat, maar als je denkt dat alles op te lossen door te verbieden en mensen op te sluiten is de VS een mooi voorbeeld dat aantoont dat het niet werkt. En dat deze houding door recidive zichzelf in stand houdt.

Het is de wereld op zijn kop. Deze heer Groeneweg pleit ervoor de vrijheid en veiligheid van burgers in te perken, om zijn werk te kunnen doen. Terwijl het zijn werk is om die vrijheid en veiligheid te waarborgen.

Koekoek.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Moet je hem wel de middelen geven, daar gaat het nu net om
+1/-0


Win met Feyenoord

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.743 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane arnesen buitenspelers connecties danall danilo decennia dilrosun eredivisie geertruida gimenez hancko hartman idrissi jeugdspeler kasanwirjo kokcu kuijt lopez middenveldert oranje paixao pedersen scoringskans slot trauner twente vakkiek var willykment