Feyenoord in blessuretijd langs NAC; 2-1

31 augustus 2003 14:26

Feyenoord heeft ook de tweede competitiewedstrijd in De Kuip winnend af weten te sluiten. In De Kuip werd het tegen NAC Breda 2-1. Die overwinning kwam pas ver in blessuretijd tot stand via een goal van Buffel. Daarvoor kwam pas 7 minuten voor tijd op gelijke hoogte door een doelpunt van Bombarda. Toch was puntverlies niet terecht geweest. De ploeg had veruit het beste van het spel.

Van Marwijk begon het duel zonder verrassingen in de basis. De Chileen Pardo verving Van Persie aan de linkerkant. Vanaf het begin zette Feyenoord druk. Al in de eerste helft had Lazovic zijn ploeg op een 1-0 voorsprong kunnen en misschien wel moeten zetten. Waar Feyenoord verzuimde te scoren, deed NAC dat wel. Na ruim 20 minuten zorgde Diba via een een-twee voor de 0-1 van NAC. Hij werd vrijgespeeld en schoot de bal met een schuiver onder Zoetebier door, een blunder van de eerste keeper van Feyenoord.

Feyenoord bleef in het vervolg van de wedstrijd kansen krijgen en ging steeds meer druk zetten. Van marwijk bracht in de tweede helft o.a. Lurling en Bombarda in om iets te forceren. op dat moment had Ono zijn rentree al gemaakt na maanden blessureleed.

Uiteindelijk leidden die wissels tot het gewenste resultaat. De kansen stapelde zich op. Vlak nadat Feyenoord tevergeefs schreeuwde om een penalty bij Jol nadat Bombarda vast werd gepakt in het strafschopgebied (de Argentijn liet zich ook wel heel makkelijk vallen) was het toch Bombarda die 7 minuten voor tijd de gelijkmaker binnenschoot. Hij kreeg de bal via een raar uitverdedigen van NAC in eigen strafschopgebied. Hij aarzelfde geen moment, was attent en schoot de bal in de verre hoek.

Zo'n drie minuten in blessuretijd was het alsnog feest toen Buffel een van de kansen die hij in dit duel kreeg wel kon afronden en Feyenoord alsnog naar een overwinning kon schieten. Feyenoord blijft daardoor nog steeds ongeslagen tegen NAC in eigen huis.

Na de onnodige nederlaag in Heerenveen lag puntverlies opnieuw op de loer. De overwinning was gezien het spelbeeld en de kansen echter meer dan verdiend.