Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: L’histoire se répète

12 december 2022 19:48
Foto: Pro Shots

COLUMN: L’histoire se répète; image source: Pro Shots

Beste Feyenoord-vrienden,

“L’histoire se répète” oftewel de geschiedenis herhaalt zich. Opnieuw vloog een dit keer tamelijk ongenietbaar Oranje onder leiding van onze nationale narcist voortijdig het WK-toernooi uit na wederom een dramatische strafschoppenserie tegen Argentinië. Met overigens dit verschil dat Nederland in 2014 nog wel eerst de halve finales bereikte en waratje in en tegen het gastland Brazilië met een 0-3 zege het brons in de wacht sleepte.

Die halve finales hadden nu ook gehaald kunnen worden indien bij apert hoge uitzondering de penalty’s beter genomen zouden zijn dan door de tegenstander en die pingels dus alle vijf zouden zijn benut. Zoals Feyenoord op 21 maart 2002 PSV uitschakelde in het UEFA Cup-toernooi door alle vijf de strafschoppen raak te schieten terwijl PSV in de persoon van Giorgi Gakhokidze als enige onze toenmalige doelman Edwin Zoetebier niet vanaf 11 meter wist te passeren.

#OnThisDay in 2002 | Feyenoord - PSV (UEFA Cup) - YouTube

Zo had het dus ook afgelopen vrijdag kunnen gaan, want Argentinië miste er ook eentje, doch Oranje faalde maar weer eens bij deze tombola. Ondanks al het zogenaamde oefenen op penalty’s hetgeen dus een lachertje bleek en nul komma nul resultaat opleverde.

Ik ben zo eerlijk op te biechten dat ik niet geheel van leedvermaak gespeend was toen naast Virgil van Dijk ook uitgerekend Berghuis zijn pingel jammerlijk miste. Natuurlijk door en door slecht van mij, maar soms gaat het rood-wit-zwarte bloed waar het niet gaan kan maar het niettegenstaande toch doet!

En nu we dan toch verloren hebben was het ook geen ongelukkig makende constatering dat Noppert ondanks diens indrukwekkende lengte zeker geen penaltykiller is. Goed om te weten aangezien Ajax bezig schijnt te zijn hem nog vóór de tweede seizoenshelft binnen te hengelen.

Dat zit er natuurlijk dik in en daar heb je ook geen duur betaalde technisch directeur voor nodig om dat te bedenken met een dikke portemonnee in de achterzak. Pasveer kan alvast naar een andere club omzien indien hij niet in de lange schaduw van Andries de Fries voor nop (althans sportief gezien) nog langer bij Ajax wil blijven. Het kan hard gaan: zo is Paardenstaart Pasveer de nationale doelman en zo is hij reservedoelman bij zijn club en moppert hij wellicht “intrapersoonlijk” over Noppert.

Je kon eigenlijk wel op je vingers natellen dat Nederland ondanks de blufpoker van Lowietje geen wereldkampioen zou worden. Al leken de sterren wel steeds gunstiger te staan omdat de ene na de andere grote favoriet werd uitgeschakeld. Italië al vóór het eindtoernooi begon maar vervolgens al ras België, Duitsland en vervolgens Spanje, Brazilië en Portugal. Eigenlijk is Frankijk nog de enige serieuze favoriet want de Argentijnen leven met het bereiken van de halve finale ook boven hun stand. Ondanks Messi waar toch ook de sleet op zit. Opnieuw liet Oranje een goede kans liggen op de wereldtitel, er is in dat opzicht weinig veranderd sinds 1974.

We kunnen ons weer geheel gaan richten op ons dierbare Feyenoord dat afgelopen zaterdag op Varkenoord een oefenduel tegen KV Oostende met 2-0 wist te winnen. Daar hoeven we overigens geen conclusies aan te verbinden want het ging om de Belgische nummer veertien, dus niet echt een hoogvlieger. Maar om een beetje te sparren kan het natuurlijk heel nuttig zijn geweest voor de mannen in de selectie die niet voor hun nationale team waren uitverkoren om naar Qatar af te reizen.

Op de tweede zondag van januari begint het competitiefeest weer met meteen een zwaar programma voor Feyenoord. Eerst uit tegen achtereenvolgens FC Utrecht en FC Groningen en dan thuis tegen Ajax. Dus eind januari na nog een thuisduel tegen NEC weten we aardig waar we aan toe zijn wat de titelkansen van Feyenoord betreft.

ForLife en ForEver
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart
Tags

histoire oranje repete argentinie column nederland noppert pasveer uefa achterzak andries apert belgie berghuis biechten bloed blufpoker brons competitiefeest constatering dijk doch duitsland frankijk fries gakhokidze giorgi groningen gunstiger hengelen hoogvlieger intrapersoonlijk komma leedvermaak lowietje makende messi moppert narcist natellen niettegenstaande nop nuttig oftewel omzien onthisday oostende paardenstaart passeren penaltykiller pingel pingels portemonnee portugal qatar ras reservedoelman schaduw sleet sparren strafschoppenserie titelkansen tombola uitschakelde utrecht varkenoord virgil waratje wereldkampioen zoetebier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 29.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane agema arneslot belgie coalitie dijk drugssquare dtk gedragsproblemen geert geertruida gekke gimenez intensiteit kloese minister muscat nederland oppositie praag priske pvda sahin slot smal sparta timmermans wilders willykment yoda