Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: Feyenoord en Oranje

21 november 2022 12:45
Foto: Pro Shots

COLUMN: Feyenoord en Oranje; image source: Pro Shots

Beste Feyenoord-vrienden,

Het is vanaf gisteren een paar weken rustig aan het Feyenoord-front. Alle ogen zijn nu gericht op (het W)Kwatta. In een controversieel landje, maar dat wisten wij al vele jaren toch? Een erfenis van de corrupte Sepp Blatter en zijn vertrouweling Michel Platini, die in 2007 eigenhandig Feyenoord uit een Europees toernooi schopte vanwege wangedrag van onze “supporters” in Nancy. Zelf werd hij door het Hof van Arbitage voor Sport destijds voor vier jaar geschorst vanwege het aannemen van zijn Helvetische trawant van 2 miljoen Zwitserse franken aan steekpenningen. “Le trompeur trompé” zeggen de Fransen van zoiets.

Het is natuurlijk alleen al in een tijd van milieu- en klimaatproblemen een ware gotspe dat een wereldomvattend sporttoernooi dat qua omvang en impact wedijvert met de (inclusief de Oudheid) veel traditionelere Olympische Spelen plaats vindt in een minilandje waar voor dat eenmalige evenement maar liefst acht stadions uit de grond zijn gestampt. Hoezo stikstofproblemen die bij ons het land al tijden lang op zijn kop zet? En met enorme via fossiele brandstoffen aangedreven airconditioninginstallaties moeten die stadions nu op maximaal 20 graden Celsius worden gehouden.

En waar dus een op voetbalgebied uiterst nietig landje als gastland optreedt. En waarbij onder meer het bidbook van voormalige wereldvoetballer Ruud Gullit achteloos terzijde werd geschoven. En waar natuurlijk arbeidsrechtelijk en arbeidsvoorwaardelijk gezien onder erbarmelijke (arbeids)omstandigheden duizenden uit échte Derde Wereldlanden geronselde loonslaven hun loodzware arbeid moesten verrichten. Waarbij vele dodelijke ongelukken plaats vonden.

En waar last but not least natuurlijk de streng islamitische cultuur van het schathemeltje rijk land allesoverheersend is en waar een loopje wordt genomen met de mensenrechten welke wij sinds 1983 in het eerste hoofdstuk van onze Grondwet hebben gewaarborgd (daarvóór sinds 1848 kriskras door de verschillende grondwetten heen) en die wij ook kunnen terugvinden in de door Nederland ondertekende EVRM- en IVBPR-mensenrechtenverdragen.

Vanaf vandaag is er een groot podium voor onze nationale kampioen narcisme Lowietje. Eigenlijk al geruime tijd hetgeen ook Valentijn Driessen de afgelopen tijd op substantiële wijze aan den lijve heeft moeten ondervinden. Maar vanaf nu dus en huizenhoog podium. Een zeer bekwame oefenmeester maar daar is ie zelf nog het meest van overtuigd. Het staat als het ware op zijn voorhoofd geschreven!

Inmiddels zijn ook Cillissen, Flekken en Bijlow daarachter. Terwijl Van Gaal Jasper en Mark gewoon doodleuk thuis liet is onze bloedeigen Justin Bijlow op andere wijze ook met die harde werkelijkheid geconfronteerd. Ondanks de zes caps achter diens naam. Je verzint het niet.

Je zou als Feyenoord-supporter bijna wensen dat Noppert, die destijds in de wedstrijd Feyenoord-Heerenveen tot mijn verdriet de absolute uitblinker was, vanmiddag de doelpunten om zijn oren vliegen, maar zo onsportief en onvaderlandslievend wil ik nu ook weer niet zijn. Al staan wij Feyenoorders er wel om bekend dat we niet de grootste fans zijn van dit pseudo-020 bijgenaamd Oranje.

Van Gaal stelt zich overigens ostentatief kwetsbaar op door luid en duidelijk voor een ieder die het maar horen wil te oreren dat hij gaat voor de wereldtitel. Dat is natuurlijk spelen met het noodlot, al schrijft onze Kromme in zijn laatste column dat Lowietje het geluk weer aan zijn kont heeft hangen omdat de beste speler van Senegal (Sadio Mané) er vanmiddag niet bij zal zijn.

We gaan zien of dat echt het verschil zal gaan maken in het voordeel van de Oranjehemden. Wesley Sneijder was in het tv-programma Vandaag Offside helemaal niet zo optimistisch over de kansen van Oranje, ook niet tegen de volgens hem razendsnelle Senegalese voorhoedespelers. Als die inderdaad zo snel zijn zal dat inderdaad tot problemen kunnen leiden met in de laatste linie de tot nationale slak gedegradeerde Daley Blind, die qua rapheid niet meer vooruit is te branden.

Ik wens een ieder die gaat kijken veel plezier toe bij het grote flatscreenscherm of anderszins.

ForLife en ForEver
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart
Discussieer mee op de forums


Tags

oranje column bijlow gaal landje lowietje aangedreven achteloos airconditioninginstallaties allesoverheersend anderszins arbeid arbeids arbeidsrechtelijk arbeidsvoorwaardelijk arbitage bidbook bijgenaamd blatter blind bloedeigen branden brandstoffen caps celsius cillissen controversieel corrupte dodelijke driessen duizenden eenmalige eigenhandig erbarmelijke erfenis evenement evrm flatscreenscherm flekken fossiele franken front geronselde gewaarborgd gotspe graden grondwet grondwetten gullit heerenveen helvetische hoezo hof hoofdstuk huizenhoog ivbpr klimaatproblemen kont kriskras kwatta kwetsbaar least lijve loonslaven loopje mane mensenrechten mensenrechtenverdragen michel milieu minilandje nancy narcisme nederland nietig noodlot noppert oefenmeester offside omvang ondertekende ongelukken onsportief onvaderlandslievend optreedt oranjehemden oreren oudheid platini pseudo rapheid sadio schopte senegal senegalese sepp slak sporttoernooi steekpenningen stikstofproblemen streng terzijde traditionelere trawant trompe trompeur verrichten vertrouweling verzint voetbalgebied voorhoedespelers voorhoofd wangedrag wedijvert wereldlanden wereldomvattend wereldvoetballer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane alireza biden danall democraten geertruida gimenez hancko harris jahanbakhsh kennedy kloese lopez nieuwkoop nomination oostenrijk primary priske read slot smal socrates stengs system trump tsoungui ueda willykment wingbacks zerrouki