Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: ‘We hebben 14 prima wedstrijden gespeeld qua resultaat’

13 november 2022 23:32

Na afloop van de wedstrijd tegen Excelsior zag het publiek een tevreden Arne Slot. De oefenmeester lichtte verschillende zaken toe voor de camera van ESPN, te beginnen met de wedstrijd van vandaag.

“We hebben een prima eerste 14 wedstrijden gespeeld. Qua spelniveau is het op en af gegaan, maar we zijn bijna nooit écht minder geweest dan onze tegenstander. Vandaag hadden we niet eens een hoge expected goals, maar nu hebben we juist wel veel gescoord. Negen van de tien keer is dat andersom bij ons en maken we minder doelpunten uit meer kansen. Na de winterstop moeten we alleen wel beter worden in de standaardsituaties.”

Daarna ging Slot in op de verbeterpunten voor Sebastian Szymanski, die twee keer scoorde: “Ik vond dat hij vandaag een stuk beter speelde dan de vorige wedstrijden, maar ik vind dat hij vooral in de kleine ruimte beter moet worden. Dat komt vooral omdat hij zijn rechterbeen niet altijd gebruikt. Dat zou helpen, maar hij moet ook sneller de juiste keuze maken in de kleine ruimte en voorkomen dat hij de bal verliest. Ook heeft hij een enorme drive en een prachtig linkerbeen. Ook zie je dat er soms meer vuur in hem zit dan je zou denken, maar vaak is hij wel leergierig en luisterend.”

Iemand die ook twee keer scoorde, was Orkun Kökcü. Op de vraag of Slot een mindere wedstrijd van zijn aanvoerder kan bedenken, antwoordde hij als volgt: “Er schiet me geen één wedstrijd te binnen. Orkun is onze grootste blikvanger, dus bij wat mindere ballen focust de aandacht meteen op hem. Hij is bij mij onomstreden, omdat ik hem echt een hele goede speler vind. Ik heb de indruk dat Orkun het een goed idee vond om nog bij ons te blijven en ik ben ook niet bang om hem in de winterstop kwijt te raken. Het was natuurlijk begrijpelijk dat we sommige spelers moesten laten gaan gezien onze financiën. Des te knapper is het dat we staan waar we nu staan.”

Tenslotte ging Slot kort in op de transferplannen voor de winterstop: “We zijn hartstikke tevreden met de groep die we nu hebben, maar zoals bekend hebben we vorig seizoen op het einde Aursnes laten gaan. Een positie waar we wellicht nog op willen investeren.”
Tags

slot arne aursnes blikvanger espn excelsior focust knapper kokcu leergierig lichtte linkerbeen luisterend oefenmeester rechterbeen sebastian spelniveau szymanski transferplannen vuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.684 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanslag acardipane azzouzi backje biden bologna carranza containers dahl dest eredivisie excelsior fight gijs groen hadj hancko kraaij moussa nadje priske smal socrates trump twente ueda vance wieffer willykment zerrouki