Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord winterkampioen na overtuigende zege in stadsderby

13 november 2022 18:40
Foto: Pro Shots

Feyenoord winterkampioen na overtuigende zege in stadsderby; image source: Pro Shots

Feyenoord is herbstmeister van de Eredivisie. De laatste thuiswedstrijd van het jaar 2022 werd met 5-1 gewonnen van Excelsior, waardoor Feyenoord met drie punten voorsprong op PSV en Ajax de winterstop in gaat. Sebastian Szymanski en Orkun Kökcü scoorden twee keer en het slotakkoord was voor Patrik Walemark. De wedstrijd werd voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Cor van der Gijp, Feyenoords topscorer aller tijden.

Na het startsignaal begon Excelsior het sterkst, want al na vier minuten kwamen de Kralingers verrassend op voorsprong via Kenzo Goudmijn. Hij ramde een fraai gegeven steekpass hard in de kruising achter Bijlow. Lang bleef de 0-1 echter niet op het bord staan. Nadat Dilrosun al de lat raakte, schoot Szymanski de bal stijf in de kruising. Toen Kökcü niet veel later uit een vrike trap voor de 2-1 zorgde, was de opluchting groot. Voor rust leek Gimenez met een hakbal nog voor 3-1 te zorgen, maar doelman Van Gassel redde knap. De laatste fase voor rust werd Feyenoord slordiger en creëerde het geen kansen.

In de rust werden Luis Sinisterra en Marcos Senesi in het zonnetje gezet. De Zuid-Amerikanen, die een groot aandeel hadden in het succesvolle vorige seizoen, mochten een ereronde maken door De Kuip, die hen luidkeels bedankte voor alle mooie momenten.

Vlak na rust werd het duel eigenlijk al in het slot gegooid, toen Szymanski na een goede assist van Dilrosun de 3-1 binnen schoof. Excelsior leek daarna vooral de schade te willen beperken, al was Azarkan vrij lekker op dreef op de vleugel. Halverwege de tweede helft volleerde Kökcü de 4-1 in de linker onderhoek en daarmee werd het publiek opnieuw getrakteerd op een prachtig doelpunt. Het slotakkoord van Walemark was niet zozeer prachtig, want de Zweed kreeg de bal tegen zijn scheenbeen geschoten, waarna deze pardoes tegen de touwen belandde. Vlak voor tijd maakte Bijlow nog knappe redding, waarmee de eindstand op 5-1 werd bepaald.

Feyenoord mag zichzelf daarmee winterkampioen in de Eredivisie noemen. Met 10 overwinningen, 3 gelijke spelen en slechts 1 nederlaag voert het de ranglijst aan met 33 punten, gevolgd door PSV en Ajax met 30 punten en AZ met 29 punten.

Na het WK hervat Feyenoord de Eredivisie op zondag 8 januari met de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De eerstvolgende thuiswedstrijd in de Eredivisie is de Klassieker, op zondag 22 januari.




Discussieer mee op de forums


Tags

eredivisie excelsior kokcu szymanski winterkampioen bijlow dilrosun kruising slotakkoord stadsderby walemark azarkan beperken bord creeerde dreef ereronde gassel getrakteerd gijp gimenez goudmijn hakbal herbstmeister kenzo klassieker kuip luidkeels nagedachtenis onderhoek pardoes patrik ramde scheenbeen schoof sebastian senesi sinisterra slordiger slot startsignaal steekpass sterkst stijf stilte topscorer utrecht vleugel volleerde voorafgegaan vrike zonnetje zweed

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.336 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda