Eenvoudige zege Feyenoord op slap FC Volendam

6 november 2022 16:22

Eenvoudige zege Feyenoord op slap FC Volendam; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagmiddag een zorgeloze overwinning geboekt op FC Volendam. Aan de dijk werd er met 0-2 gewonnen dankzij doelpunten in de eerste helft van Danilo en Szymanski. Na rust viel er weinig meer te genieten en kon Feyenoord de wedstrijd rustig uitspelen.

Bij Feyenoord kreeg Quilindschy Hartman het vertrouwen van Slot, wat ten koste ging van Marcos López. Verder waren er geen wijzigingen in de basiself ten opzichte van de wedstrijd tegen Lazio. Feyenoord begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de eerste 10 minuten al vier aardige mogelijkheden. Na een goede actie van Paixao werd zijn voorzet ternauwernood weggewerkt door Mirani en even later schoot Szymanski recht op Stankovic af. Hetzelfde deed ook Danilo, waarna de grootste kans voor Geertruida was. Van een meter of 10 schoot de verdediger echter onbesuisd en hard over.

Na een kwartier spelen was het bij het prijsschieten eindelijk raak. Danilo kreeg alle vrijheid bij een afgemeten voorzet van Dilrosun en kon eenvoudig de 0-1 in de rechterhoek schuiven. Na de openingstreffer ging de Feyenoord-storm wat liggen. Het duurde tot zo’n tien minuten voor rust totdat er weer een goede kans viel te noteren en dat was met wat mazzel. Een voorzet van Dilrosun verdween via een Volendam-verdediger op de lat. Kökcü probeerde het nog van afstand, maar ook deze bal wilde er niet in. Szymanski en Geertruida zagen hun inzetten ook over en naast het aluminium verdwijnen, waardoor de ruststand slechts 0-1 leek te worden. Twee minuten voor rust werd het echter alsnog 0-2, toen een scherp uitgespeelde counter werd bekroond met een prachtig afstandsschot van Szymanski in de verre hoek. Daarmee kwamen de verhoudingen op het veld iets beter tot uiting op het scorebord.

De tweede helft begon vrij tam. Feyenoord nam geen grote risico’s en werd wat slordiger aan de bal, en FC Volendam was simpelweg niet bij machte om iets te creëren. Na een uur spelen bracht Slot twee verse krachten in de ploeg: Walemark en López vervingen Paixao en Hartman. Omdat er verder niets noemenswaardigs gebeurde, houden we het bij het vermelden van de wissels. Wieffer en Gimenez kwamen 20 minuten voor tijd in het veld, voor Timber en Danilo. Gimenez kreeg niet veel later nog wel een goede kans, maar opnieuw was Stankovic een grote sta in de weg. Daar bleef het bij, want los van wat enthousiaste lange ballen en verre inworpen kwam FC Volendam ook niet meer. Daarmee boekte Feyenoord dankzij een overtuigende eerste helft een simpele 0-2 overwinning.

Voor Feyenoord resten nog twee competitiewedstrijden voordat het omstreden WK in Qatar van start gaat. Donderdag ontvangt het om 20:00 uur SC Cambuur, en aanstaande zondag wordt de Rotterdamse derby tegen Excelsior op Zuid gespeeld.