Groepswinst voor Feyenoord na winst tegen Lazio

3 november 2022 20:43

Groepswinst voor Feyenoord na winst tegen Lazio; image source: Pro Shots

Feyenoord is in de Europa League groepswinnaar geworden. De thuiswedstrijd tegen Lazio eindigde in een 1-0 overwinning. Santiago Gimenez maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Het duel begon al vrij spectaculair. Danilo krijg na één minuut spelen een enorme kans, maar schoot naast het doel. Ook Lazio kreeg al snel een uitgelezen kans om te scoren nadat Dávid Hancko in de fout ging. Justin Bijlow voorkwam met een uitstekende redding echter dat Feyenoord op achterstand kwam.

Feyenoord was in de eerste helft vooral aan de bal, terwijl Lazio loerde op de counter en vanuit de tegenaanval probeerde toe te slaan. In een eerste helft waarin verder weinig meer gebeurde kregen de Italianen nog de grootste kans, maar die poging ging naast het doel.

In de tweede helft ging het spel iets beter lopen bij de ploeg van Arne Slot, al kreeg Lazio vanuit het niets een gigantische kans na een verkeerde terugspeelbal van Javairô Dilrosun. Wederom was het echter Bijlow die het doel schoon wist te houden.

Na ruim een uur spelen kwam Santiago Giménez in de ploeg en dat had vrijwel direct effect. Een minuut na zijn invalbeurt was het al raak. De Mexicaan maakte dankbaar gebruik van zwak verdedigen van Lazio en zorgde voor de 1-0. De Italianen protesteerden heftig vanwege een vermeende overtreding, de VAR keek er ook naar, maar er was geen sprake van en het doelpunt bleef dan ook staan.

Het zorgde voor de bizarre situatie dat Feyenoord van een virtueel laatste plek direct naar de eerste plaats sprong, omdat ook FC Midtjylland een voorsprong te pakken had tegen Sturm Graz. In het restant van de wedstrijd koos de ploeg er voor om de wedstrijd te controleren en gaf helemaal niets meer weg. Orkun Kökcü was dicht in de buurt van een doelpunt, maar hij raakte de buitenkant van de paal.

Lazio raakte met de minuut gefrustreerder en invaller Luka Romero liet in blessuretijd het ultieme voorbeeld daarvan zien. Hij kreeg een gele kaart vanwege protesteren omdat Lazio geen hoekschop kreeg. Nog geen minuut later kreeg hij opnieuw geel toen hij een bal wegtrapte nadat Feyenoord een vrije trap kreeg. Enkele seconden na de rode kaart werd afgefloten voor het einde en was duidelijk dat Feyenoord de groepswinnaar was geworden.